Slavíme Zmrtvýchvstání Krista

Dnes odpoledne na faře se uskuteční posezení u skleničky vína pro ty, kdo zatím nemají naplánovaný jiný sváteční program. Srdečně zvu na návštěvu kohokoliv z farníků. Budete očekáváni v 17 hodin. -OT-

Mše svaté v týdnu jsou podle obvyklého pořádku (viz Pravidelné bohoslužby). Navíc bude mše svatá na velikonoční pondělí v 8 hodin.

Děkuji všem, kteří se obětavě podíleli na přípravě liturgie velikonočního tridua v naší farnosti. Dále děkuji vám, kteří jste si udělali čas a prožívali tyto dny v duchu intenzivní modlitby. Děkuji chlapům a děvčatům, kteří svým klepáním vystřídali hlas zvonů, aby všechny lidi upozornili na spasitelné utrpení našeho Pána i za jejich dar pro Haiti. Děkuji za příspěvky na květiny. Děkuji za zkušenost letošního agapé i za to, že jste akceptovali moje přání a požadavky na změny. Mnohonásobné a upřímné poděkování kněze však není nic proti tomu, co nám za odměnu připravil Pán.

Od Velkého pátku probíhá novéna k Božímu milosrdenství, ke které se můžeme přidat každý sám doma. Společně ji zakončíme příští neděli po mši svaté.

Na nových webových stránkách naší farnosti jste v sekci „pravidelné bohoslužby“ mohli objevit příslib tiché eucharistické adorace před páteční mší svatou. Tento výstav se poprvé uskuteční tento týden.

Zahájení přípravy biřmovanců je plánováno na pátek večer od 19 hodin. Prosím všechny přihlášené, aby počítali s večeří na faře. Kdo ještě neodevzdal přihlášku, má v pátek poslední šanci.

Ministrantská schůzka se koná s ohledem na náročnou službu posledních dnů na plaveckém bazéně v Olomouci. Sraz zájemců je před farou v sobotu ráno v 8:30.

Sbírka příští neděle je na opravu varhan.

Zatím jsem dostal dvě odpovědi na soutěž dětí z posledního čísla Farního listu. Pokud snad ještě někomu z vás či z vašich blízkých zpravodaj chybí, vzadu leží několik posledních výtisků. Dětem připomínám, že uzávěrka soutěže je do konce dubna.