Slavíme 3. neděli velikonoční

Cyklus katechezí o Duchu Svatém pokračuje v pátek na faře svým druhým setkáním. Čeká nás přednáška, na kterou mohou kromě biřmovanců přijít i ti z vás, kdo cítí potřebu oživit v sobě Boží dary v minulosti přijaté při biřmování. Začátek těchto veřejných vzdělávacích katechezí bude bývat poslední pátek v měsíci, vždy v 19 hodin.

Poutní mše svatá v nákelském farním kostele (patrocinium) se koná v úterý – na svátek sv. Jiří – v 18 hodin.

Církevní manželství uzavřou v Cholině tuto sobotu v 10:30: Vojtěch Blažek ze Seničky a Hana Květoňová z Dubčan. Ať Bůh – který je zdrojem každé opravdové lásky – tyto snoubence sjednotí a posvětí.

Na svátek práce, 1. května, zve naše farnost děti od 10 let a mládež na výlet. Pojedeme na kole objevit neprozkoumané jeskyně u templu. Délka trasy je přibližně 35 km, odjezd v 9 ráno a návrat do Senice odpoledne mezi 14. a 15. hodinou. Podrobnější informace najdete na přihláškách v sakristii.

Příští neděli bude mše svatá zaměřená více na děti. Prosím vás tedy, chlapci a děvčata, abyste si sedly na připravená místa před lavice, jako tomu bývalo za otce Jiřího. Při kázání se občas na něco zeptám, ale nebojte se, nebude to nic složitého. Potom někdo z vás přečte přímluvy, společně přinesete obětní dary a pomodlíme se Otčenáš. Rodiče malých dětí prosím, aby svoje ratolesti na přední místa doprovodili a zůstali zde s nimi. Je totiž důležité, nejen aby děti byly blízko oltáře, ale také aby se co nejdříve naučily, že v kostele není možné volně běhat, nahlas si povídat, pošťuchovat souseda, ani jinak vyrušovat. Na závěr této mše svaté vylosujeme výherce soutěže dětí z Farního listu.

Otec arcibiskup Jan je autorem brožurky s výběrem textů letošní svatodušní novény. Protože je Rok biřmování a tato praktická pomůcka k modlitbě by neměla chybět v domě žádného z vás, rozhodla pastorační rada, že se novény budou do každé rodiny rozdávat zdarma. Je zcela jisté, že jich zatím nemáme dostatečný počet. Prosím proto ty, na které se nedostane, aby se co nejdříve zapsali na doplňkový objednávkový list vzadu pod kůrem.

den liturgická oslava čas/místo úmysl mše svaté
ne 22.4. 3. neděle velikonoční 08:00 Senice za + Anežku Štafovu, + manžela a + děti a za zdraví pro živou rodinu
po 23.4. Svátek sv. Vojtěcha
út 24.4. Památka sv. Jiří 18:00 Náklo poutní mše svatá
st 25.4. Památka sv. Marka 18:00 Senice za + rodiče Vyhlídalovy a jejich + vnučky
čt 26.4. 18:00 Senička na úmysl dárce
27.4. 18:00 Senice za + Jaroslava Navrátila a živou rodinu
so 28.4.
ne 29.4. 4. neděle velikonoční 08:00 Senice za povolání k duchovnímu stavu a zvláště ke služebnému kněžství