Slavíme neděli Dobrého pastýře

Modleme se dnes s celou církví, aby v žádné křesťanské obci nechyběl pastýř, který by hlásal evangelium, slavil eucharistii, vyučoval ve víře a posiloval trpící. Modleme se také, aby mladí muži a mladé dívky – povolaní a povolané od Boha – s radostí následovali Krista v řeholním životě. Poselství papeže k dnešnímu dni modliteb za duchovní povolání najdete v rubrice „Ke stažení“.

Návštěvy nemocných proběhnou v pátek dopoledne.

Adorace mládeže v Seničce bude jako obvykle tento pátek večer od 20:30. Rozšířenou příležitost ke svátosti smíření budete mít během tichého výstavu Nejsvětější svátosti přede mší svatou ve farním kostele.

Stále je možné přihlásit se na cyklistický výlet dětí a mládeže. Odjíždí se od fary v úterý 1. května v 9 hodin. Součástí programu bude táborák a také odpolední májová pobožnost.

Mariánskou sobotu oslavíme jak je zvykem ranní mší svatou za farnost a modlitbou růžence na náš společný úmysl pro nový měsíc: aby oslava svátku Letnic přinesla církvi v našem kraji nové evangelizační nadšení.

Na první květnovou sobotu dále koná diecézní pouť ke sv. knězi Janu Sarkanderovi. Má-li někdo z vás zájem jet autem se mnou, ať se včas ozve. Pontifikální mše svatá začíná zpívanou litanií u světcova hrobu. Protože Olomouc není daleko, bych rád, kdybych na této pouti potkal více účastníků z naší farnosti. Začátek obřadu je v 10 hodin.

Ještě dnes se můžete na stolku pod kůrem zapsat mezi ty, kdo mají pro sebe zájem o doobjednání blesku rychle rozebrané brožury letošní svatodušní novény. Připomínám, že texty pro vás zakoupíme na náklady farnosti.

Vítězem soutěže dětí z Farního listu se tentokrát stává Luboš Fišara. Blahopřejeme.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas/místo úmysl mše svaté
ne 29.4. 4. neděle velikonoční 8:00 Senice za povolání k duchovnímu stavu a zvláště ke služebnému kněžství
po 30.4.
út 1.5.
st 2.5. Památka sv. Atanáše 18:00 Senice za farníky
čt 3.5. Svátek sv. Filipa a Jakuba 18:00 Senička za + Lubomíra Dostála, matku a za dar zdraví pro živou rodinu
4.5. 18:00Senice na úmysl dárce
so 5.5. 8:00 Senice ke cti Panny Marie s prosbou o obrácení obyvatel naší farnosti
ne 6.5. 5. neděle velikonoční 8:00 Senice za + Stanislava Štafu, jeho + rodiče, + dceru Annu, snachu a za dar zdraví pro * rodinu