Slavíme 7. neděli velikonoční

Hlavním úkolem týdne je pokračovat v duchovní přípravě na svátek Seslání Ducha Svatého. Z tohoto důvodu dávám ve farnosti mimořádnou možnost ke každodenní účasti na mši svaté, při níž zazní myšlenky a modlitby z brožurky od otce arcibiskupa. Novéna – kterou máte doma – počítá se třemi krátkými zastaveními na každý den, a je proto určená především k osobní modlitbě.

Další katechezi pro dospělé z cyklu o darech Ducha Svatého můžete navštívit na faře v pátek od 19 hodin. Celoroční harmonogram těchto přednášek pro biřmovance i pro dávno biřmované je k nahlédnutí na farním webu.

Sobotní vigilie slavnosti Letnic začne ve 20 hodin večerními chválami. Pokračovat budeme společnou adorací s rozjímáním nad Božím slovem. Během zpívaného růžence pak nabízím asi od 21:15 příležitost ke svátosti smíření. Přibližně od 22 hodin budeme Pánu Ježíši v Eucharistii předkládat své osobní prosby a v závěru celé vigilie požehnám všem přítomným světlo na cestu apoštolátu. Pokud si netroufnete zůstat s námi celý večer, nic nebrání, abyste přišli alespoň na některou jeho část. Rok biřmování si od nás něco takového přímo žádá. Kdo z vás zůstane do konce, bude potřebovat vlastní lampičku nebo alespoň nějakou krytou svíčku na cestu domů. Zakončení plánujeme kolem 23. hodiny.

V den slavnosti Letnic obnovíme při mši svaté své závazky plynoucí ze svátosti biřmování a vykonáme sbírku na církevní školy.

Májové pobožnosti pokračují podle rozpisu. Děkuji všem, kdo se do nich ochotně zapojují.

V souvislosti s mužskou poutí do Kroměříže dnes vyzývám zvláště ženy, aby využily jedinečné příležitosti a povzbudily k účasti své partnery. Můžete jim tlumočit mé osobní pozvání – které v ohláškách zaznělo už dvakrát – nebo jim přímo přinést lístek s programem. Věřím, že se takový nevšední zážitek pozitivně odrazí na jejich přístupu ke kostelu a k církvi.

Předem děkuji všem, kdo se budou podílet na realizaci letošní Noci kostelů. Bylo by dobré, aby všichni farníci znali její program, a mohli tak něco z něho doporučit ve svém okolí, případně byli připraveni zodpovědět otázky na toto téma. Děkuji také za modlitbu, bez které žádná podobná iniciativa nepřinese trvalé plody.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 20.5. 7. neděle velikonoční 8:00 Senice za  + Miroslavu Bartelovu a její živou rodinu
po 21.5. 18:00 Senice za  farníky
út 22.5. 18:00 Senička na úmysl sestry Ancilly
st 23.5. 18:00 Senice za + Ludmilu a  Josefa Barabášovy, sourozence a rodiče
čt 24.5. 18:00 Senička za farníky
25.5. 18:00 Senice za + Janu Kubovu, rodiče z obou stran, živou rodinu a za Boží požehnání
so 26.5. sv. Filipa Neriho 8:00 Senice na úmysl dárce
svatodušní vigilie 20:00 Senice slavnostní nešpory, adorace, zpívaný růženec, přímluvy, žehnání světla
ne 27.5. Slavnost seslání Ducha Svatého 8:00 Senice za + Bohuslava a Marii Rozsypalovy a jejich + syna