Slavíme neděli Nejsvětější Trojice

Na blížící se slavnost Božího Těla připravujeme další mši svatou zaměřenou na děti. Prosíme proto rodiče, aby své děti doprovodili příští neděli dopředu. Po mši svaté bude následovat tradiční průvod s Pánem Ježíšem přes náměstí. Děvčata, která chtějí jít za družičky, ať si vezmou s sebou košíčky s květinami. Chlapci dostanou do rukou palmové listy.

Od září přestane naše farnost hromadně rozdávat všem dětem po mši svaté obrázkové samolepky do sešitku. Velmi proto prosíme ty rodiče, kteří by tuto aktivitu skutečně postrádali, protože jim pomáhá k rozhovorům s dětmi o víře, aby se do konce června přihlásili u pana faráře k individuálnímu odběru.

O víkendu mají svá pravidelná setkání biřmovanci, ministranti a společenství manželů.

Kdo by se chtěl účastnit smírného božítělového průvodu na Svatý Hostýn, může tak učinit v sobotu po mši svaté, která začne v kostele v Bystřici pod Hostýnem ráno v 8:30.

Pod kůrem najdete listinu pro ty, kdo si chtějí zajistit místo v autobuse na letošní svěcení kněží. Autobus vypravuje farnost Cholina, která se už intenzivně připravuje na primici svého rodáka, jáhna Martina Sekaniny. Kdykoliv se s Martinem potkávám, prosí, abych vás jeho jménem na svěcení i na primici pozval.

Počet volných míst na pouť mužů do Kroměříže byl včera 20 z celkového počtu 28. Dnes končí možnost se na ni normálně přihlásit.

Děkuji za nasazení pro práci ve farnosti, které jste mnozí projevili zejména během posledního týdne. Nejen že jsme sami mohli při různých příležitostech prožít krásná setkání s Bohem, ale také jsme vícekrát otevřeli prostor k této zkušenosti i druhým. Mám z toho všeho upřímnou radost.

Pokud se chcete o něco podělit ve Farním listu, pamatujte na uzávěrku, která je už tento pátek.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

 

den liturgická  oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 3.6. Slavnost
Nejsvětější Trojice
8:00 Senice za  farníky
po 4.6.
út 5.6. Památka
sv. Bonifáce
7:20 Olomouc
AKS
za  nová misijní povolání
st 6.6. 18:00 Senice na vlastní úmysl a za rodinu Kvapilíkovu a Šimonovu
čt 7.6. Slavnost
Těla a Krve Páně
18:00 Olomouc
sv. Mořic
na poděkování za božský dar Eucharistie
8.6. 18:00 Senice na úmysl dárce
so 9.6.
ne 10.6. Slavnost Těla a Krve Páně 8:00 Senice za + Annu Polisovu a manžela a celou živou a + rodinu Polisovu
9:00 Senice eucharistický průvod přes náměstí