Slavíme 11. neděli v mezidobí

Tuto středu končí školní vyučování náboženství. Přihlášky na příští rok jsou k dispozici pod kůrem a odevzdávají se buď ve škole, nebo na faře do konce června. Dojíždějící žáci druhého stupně budou mít od září opět možnost chodit do náboženství na faru.

 

Důležité jednání ekonomické rady proběhne tuto středu. Účast všech členů je nutná.

 

Časový plán odjezdu autobusu na kněžské svěcení do Olomouce je vyvěšen pod kůrem. V Senici se bude nastupovat na zastávce u školy (8:25) a v Seničce u kaple (8:30). Kdo pojedete na tuto slavnost vlastním autem, pamatujte na dostatečnou rezervu kvůli parkování.

 

Primice otce Martina Sekaniny z Dubčan se má konat v Cholině přesně za 14 dní. Jedná se o zcela mimořádný Boží dar. Po celé arcidiecézi olomoucké se z něho letos budou těšit jen tři obce. Předem vás chci upozornit na změnu v pořadu bohoslužeb. V den primice se obvyklá nedělní mše svatá v Senici konat nebude. Pro ty z vás, kdo do Choliny nemohou, odsloužím mši s nedělní platností v sobotu večer v 18 hodin. Prosím, pozorně sledujte ohlášky. Co si nezapamatujete, ověřujte na vývěskách nebo na webu.

 

Kdo by chtěl přispět na finanční dar naší farnosti pro novokněze Martina, může k tomu využít pokladničku pod kůrem. Pokud se ptáte, proč je to důležité, stačí si uvědomit, že služba kněze počítá s neustálým cestováním autem. Za co ale má mladý kněz po studiích své služební auto pořídit? Děkuji za vaše pochopení.

 

Rodiče, kteří svým dětem chtějí bezplatně objednat další sadu obrázkových samolepek, ať se na mě kvůli tomu obrátí do konce června. Po tomto datu přestáváme samolepky v našem kostele hromadně rozdávat.

 

Další díl z cyklu katechezí pro biřmovance i biřmované proběhne na faře v pátek od 19 hodin. Budeme se věnovat tématu „dar zbožnosti“. Nenechte si ujít tuto příležitost ke vzdělávání ve víře.

 

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 17.6. 11. neděle v mezidobí 8:00 Senice za + Josefa Špundu, živou a + rodinu
po 18.6.
út 19.6. sv. Jana N. Neumanna
st 20.6. 18:00 Senice za farníky
čt 21.6. sv. Aloise Gonzagy 18:00 Senička za + Václava Mikulku, Pavla Navrátila a rodiče z obou stran, bratry a duše v očistci
22.6. 18:00 Senice za + Antonína a Marii Brzobohatých a za živou a + rodinu
so 23.6. 9:30 OL – katedrála mše svatá s obřadem svěcení kněží
ne 24.6. Slavnost Narození sv. Jana Křtitele 8:00 Senice za + Karla Doležela, jeho + rodiče a za duše v očistci