Slavíme Narození svatého Jana Křtitele

Páteční slavnost sv. apoštolů Petra a Pavla nám církev doporučuje slavit podle možností jako zasvěcený svátek. K účasti na večerní mši svaté zvu v tento den zvláště děti a jejich rodiče. Společně poděkujeme Pánu Bohu za šťastně dokončený školní rok. Zároveň je možné při této příležitosti ještě odevzdat přihlášku do náboženství.


V následujícím týdnu dejte pozor na výrazné změny v programu bohoslužeb.

 

Během služební cesty, kterou vykonám od pondělí do středy, se v závažných potřebách obracejte na P. Kulíška z Těšetic (tel. 776103775), případně další kněze z okolí (Náklo, Cholina).

 

Děkuji vám za spolupráci při přípravě a roznášení Farního listu. Část výtisků je vzadu ještě k dispozici. Z pozvánek bych chtěl upozornit na dvě zvlášť důležité akce. Pouť našeho děkanátu na Svatý Hostýn se letos uskuteční 1. září. Předem děkuji schole a sboru za slíbený doprovod slavnostní liturgie s otcem arcibiskupem a všechny farníky prosím, abyste na tuto událost mysleli a včas si ji zapsali do kalendáře.

 

Druhá významná akce se týká farního putování mládeže do Jeseníků. Kdo se chce přidat k naší partě, ať si dá především do pořádku své jízdní kolo. Musí vydržet tři dny v terénu. Plánovaný odjezd bude v pondělí po senických hodech.

 

Dar naší farnosti pro novokněze Martina bych mu rád předal spolu s přáním, které dnes můžete pod kůrem podepsat. Kéž by dal Bůh, aby také mezi námi povstala duchovní povolání, která budou neklamným znamením opravdovosti víry žité v našich rodinách.

 

Prosím o vzájemnou výpomoc při cestování na primici. Kdo z mladších ročníků by chtěl jít se mnou pěšky, ať je připraven ve 13 hodin u fary, nebo se přidá cestou (získání plnomocných odpustků).

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 24.6. Slavnost Narození sv. Jana Křtitele 8:00 Senice za + Karla Doležela, jeho + rodiče a za duše v očistci
po 25.6.
út 26.6.
st 27.6.
čt 28.6. Památka sv. Ireneje 18:00 Senička na úmysl dárce
29.6. Slavnost sv. Petra a Pavla 18:00 Senice za Miladu Henčlovu a syna Jaroslava
so 30.6. mše s nedělní platností 18:00 Senice za + Josefa Laichmana a živou rodinu, za dar víry a dary Ducha Svatého
ne 1.7. 13. neděle v mezidobí 15:00 Cholina primiční mše svatá (P. Martin Sekanina)