Slavíme 13. neděli v mezidobí

Součástí velehradské pouti ke sv. Cyrilu a Metodějovi jsou letos opět i tradiční Dny lidí dobré vůle. Přehledné informace o připraveném programu najdete na vývěsce před kostelem, nebo na stránkách arcidiecéze: www.ado.cz. Benefiční koncert, který se tradičně koná v předvečer státního svátku, můžete podpořit formou DMS ve tvaru „DMS VELEHRAD“ na telefonní číslo 87 777.


Adorace i zpovídání na první pátek bude jako obvykle.

 

Návštěvy nemocných farníků vykonám až v sobotu. Důvodem této změny je návštěva na táboře našich skautů, kteří se už vydali za novými prázdninovými dobrodružstvími.

 

Táborák pro společenství manželů se uskuteční na Svaté vodě tuto sobotu od 16 hodin.

 

Kdo má zájem o požehnání svého osobního automobilu, ať ho přistaví na náměstí před kostelem za dva týdny, tj. v neděli 15. července po mši svaté.

 

Od neděle 1. července mi byl oficiálně přiznán – na místo dosavadní funkce „administrátora“ – statut faráře v Senici na Hané. Svou službu mezi vámi, bych rád vykonával v duchu pastýřské horlivosti. Doufám, že přitom postupně dorostu až k duchovnímu otcovství. Děkuji za vaši podporu.

 

Jednou z hlavních událostí roku je bezesporu primice v Cholině. Děkuji za modlitby, dary i podpisy na přání novoknězi Martinovi. Pěší putování, které jsem vám minule nabízel, není nutnou podmínkou k získání plnomocných odpustků. Tomu, kdo by se však chtěl přesto připojit, připomínám, že vycházíme od senické fary ve 13 hodin.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 1.7. 13. neděle v mezidobí 15:00 Cholina primiční mše svatá (P. Martin Sekanina)
po 2.7.
út 3.7. Svátek sv. Tomáše
st 4.7. Památka sv. Prokopa 18:00 Senice za + Miroslava Piterku a za živou a + rodinu
čt 5.7. Slavnost sv. Cyrila a Metoděje 8:00 Senice za + Metoděje Valoucha, manželku Anežku, sestru Jarmilu a rodiče z obou stran
6.7. 18:00 Senice na úmysl dárce
so 7.7. 8:00 Senice ke cti Panny Marie s prosbou o dar obrácení obyvatel naší farnosti
ne 8.7. 14. neděle v mezidobí 8:00 Senice na úmysl dárce