Slavíme 17. neděli v mezidobí

Návštěvy nemocných proběhnou tento týden v pátek dopoledne. Je smutné pozorovat, jak někteří věřící lidé dlouhodobě váhají s přijetím eucharistie ve vlastním domě, ačkoliv na to mají vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nárok. Kromě toho rodina, která ví, že za jejich babičkou, či dědou pravidelně docházel pan farář, nebude tak snadno řešit případný nenadálý pohřeb pouhým rozloučením v krematoriu.

 

První pátek v měsíci přináší rozšířenou příležitost ke svátosti smíření. Tichá adorace Nejsvětější svátosti bude ten večer ve farním kostele probíhat jednak přede mší svatou, ale také po litaniních a slavnostním požehnání, a to až do 19:30. Tento výstav představuje pozvání k osobní modlitbě na místě posvěceném bezporostřední Boží přítomností.

 

Chcete-li k modlitbám za obrácení obyvatel naší farnosti přidat i jméno někoho ze svých blízkých, můžete tak učinit osobní účastí na sobotní mši svaté ke cti Panny Marie. Rozjímavý růženec začíná jako každou první sobotu v měsíci v 7:30 ráno.

 

Letní pouť tří farností na Svaté Vodě připadá na neděli 5. srpna. Pěší procesí vyráží ze Senice od kostela hned po obědě ve 13:30. S sebou si, prosím, vezměte kancionály a nějaký příspěvek do sbírky na občerstvení. Dobrovolníci  se během cesty mohou střídat v nesení procesního kříže.

 

Závěrem se otec Tomáš přidává k blahopřání dnešnímu celebrantovi, otci Josefu Trtíkovi, k jeho významnému kněžskému jubileu a děkuje mu jak za slavení eucharistie, tak i za obětavou věrnost svatému povolání. Dá-li Pán, těšíme se na viděnou ještě letos v Cholině, při naší farní pouti o poslední zářijové neděli.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 29.7 17. neděle v mezidobí 8:00 Senice za + Františka a Marii Šindelářovy, rodiče, souro-zence, živou a + rodinu Šindelářovu a Endelovu
po 30.7
út 31.7 sv. Ignáce z Loyoly
st 1.8 sv. Alfonsa z Liguori 18:00 Senice na úmysl dárce
čt 2.8 18:00 Senička za požehnaný průběh celostátního setkání mládeže ve Žďáru
3.8 18:00 Senice za živou a + rodinu Novákovu a Podivínských
so 4.8 sv. Jana M. Vianneye 8:00 Senice ke cti P. Marie s prosbou o obrácení obyvatel naší farnosti
ne 5.8 18. neděle v mezidobí 8:00 Senice za + Stanislava Štafu, jeho + sestru, + rodiče z obou stran a za dar zdraví a víry pro živou rodinu
15:00 Svatá Voda na úmysly účastníků pouti
13:30 odchod pěších poutníků ze Senice