Slavíme 18. neděli v mezidobí

Srdečně zveme ctitele P. Marie na dnešní pouť ke kapličce na Svaté Vodě. Mše svatá začne v 15 hodin. Procesí pěších poutníků odchází od farního kostela přes Hliníky v 13:30. Nebudeme se hnát, a proto by měli cestu zvládnout i ti, kdo jsou již dříve narození. Rád bych, aby toto procesí bylo veřejným vyznáním víry, a proto podle starého zvyku poneseme kříž. Poutníci ze Seničky se k nám mohou přidat na Famkách. Během posledního úseku cesty se pomodlíme Loretánské litanie.


Od pondělí do pátku se otec Tomáš zúčastní v Olomouci duchovních cvičení. Případné naléhavé záležitosti vyřizujte prostřednictvím textových zpráv, na které odpoví ve večerních hodinách.

 

Otec arcibiskup Jan Graubner se obrací na věřící z děkanátů Konice a Svitavy s pozváním na tradiční prosebnou pouť za posvěcení rodin a za duchovní povolání. Tentokrát se bude konat na Svatém Hostýně v sobotu 1. září. Vzhledem k důležitosti úmyslů i vysoké atraktivitě místa očekávám, že objednaný autobus snadno naplníme. Prosím proto všechny zájemce o místo v autobuse, aby neotáleli a zapsali se na listinu pod kůrem. Děti a mládež mají slevu.

 

Pokud se někdo chcete soukromě vypravit i na letošní hlavní pouť, která se na Hostýně koná u příležitosti stoletého jubilea korunovace P. Marie, věnujte, prosím, zvláštní pozornost organizačním pokynům na nástěnce pod kůrem, nebo na našem webu, kde  naleznete i informační plakát ke stažení.

 

« .

« Pouť na Hostýn –  informační plakát ke stažení.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 5.8 18. neděle v mezidobí 8:00 Senice za + Stanislava Štafu, jeho + sestru, + rodiče z obou stran a za dar zdraví a víry pro živou rodinu
15:00 Svatá voda na úmysly účastníků pouti
13:30 odchod pěších poutníků ze Senice
po 6.8 Svátek Proměnění Páně
út 7.8
st 8.8 sv. Dominik
čt 9.8 Svátek sv. Terezie Benedikty od Kříže
10.8 Svátek sv. Vavřince 18:00 Senice na úmysl dárce s prosbou o Boží požehnání a ochranu P. Marie pro živou rodinu
so 11.8 sv. Klára 11:00 Senice pohřeb pana Jana Gargela ze Senice
ne 12.8 19. neděle v mezidobí 8:00 Senice za farníky