Slavíme 19. neděli v mezidobí

Nanebevzetí Panny Marie je doporučeným svátkem a pozvání na slavnostní mši svatou tedy má podobnou váhu jako v neděli. Společně s církví budeme ve středu večer chválit Boha za veliké věci, které vykonal na své věrné služebnici Panně Marii a které chce vykonat také na nás.

 

S mariánskou slavností souvisí hlavní pouť na Svatém Hostýně (sobota 18.8.) a v Cholině (neděle 19.8.), kam vás srdečně zvou místní duchovní správcové.

 

Náš farní autobus pojede na Hostýn v sobotu 1. září. Bude to pouť prosebná a v každém ohledu velmi potřebná. Prosím proto velmi naléhavě, abyste si na ni udělali čas. Každá oběť, kterou kvůli tomu přinesete bude vaším vkladem do modlitby a věřím, že dojde u Boha uznání.

 

Účastníkům setkání mládeže ve Žďáru a farního tábora v Protivanově přejeme požehnané dny plné radosti a také šťastný návrat domů. Moje účast na táboře je důvodem, proč ve čtvrtek nebude mše sv. v Seničce.

 

Sbírka příští neděle bude opět věnována na opravu varhan. Příprava výběrového řízení na dodavatele běží podle plánu. V souvislosti s opravami jste jistě nepřehlédli lešení u fary. Před opravou padající omítky, kterou jsme reklamovali loni na podzim, bude třeba bohužel řešit nesprávné krytí římsy. Práci provede firma Doposinvest Bohuslavice. Svépomocí budeme na konci srpna dozdívat ohradní zeď v zahradě. Všem ochotným pomocníkům předem děkuji.

 

Adorační den naší farnosti letos vychází na neděli 26. srpna. Rozpis modlitebních stráží najdete vzadu na stolku. Podrobnější informace dodám za týden.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 12.8 19. neděle v mezidobí 8:00 Senice za farníky
po 13.8
út 14.8 Sv. Maxmiliána M. Kolbeho 15:00 Senice zádušní mše svatá za + paní Annu Strouhalovou ze Senice
st 15.8 Slavnost Nanebevzetí Panny Marie 18:00 Senice za + rodinu Svozilovu a Dostálovu
čt 16.8
17.8 18:00 Senice za živou a + rodinu Rozsypalovu
so 18.8
ne 19.8 20. neděle v mezidobí 8:00 Senice na poděkování za 80 let života s prosbou za dar zdraví a ochrany P. Marie