Slavíme 21. neděli v mezidobí

Dnes odpoledne bude náš chrám otevřen pro všechny, kdo se přijdou zapojit do souvislého řetězce modlitby v olomoucké arcidiecézi. Budeme Pána Ježíše chválit tak, jak kdo umíme, a nezapomeneme prosit o jeho požehnání a slitování. Adorační den trvá od 14:30 do 20:30.

 

Obsazením některé z adoračních stráží získáte před Bohem zásluhy nejen za vaši vlastní modlitbu, ale také za to, že jste pomohli zajistit přístup do kostela ostatním. Spoléhám na vaši horlivost. Společná adorace pod vedením kněze proběhne večer od 18:15 do 19 hodin.

 

Další zastavení na faře z cyklu přednášek o darech Ducha Svatého se koná už tento pátek v 19 hodin. Biřmovanci tak znovuzahajují program své přípravy a my, kteří jsme už biřmováni byli, se při tom také můžeme něco zajímavého dovědět. Tématem katecheze je dar rady.

 

Je před námi farní pouť, při které na Svatém Hostýně svěříme Panně Marii Královně naše rodiny i budoucnost církve. Odjezd autobusu je v sobotu ve 13:30 přesně. Prosím proto poutníky z obou obcí, aby byli v tuto hodinu připraveni na zastávce u kaple / u kostela. S sebou si raději vezměte stoličku na sezení do baziliky.

 

U příležitosti 120. výročí založení SDH v Senici na Hané blahopřeji jeho členům současným i bývalým a těším se na žehnání praporu, které proběhne dnes odpoledne ve 13:30.

 

S radostí chci dnes poděkovat zejména zemědělčům, kteří přijali pozvání na tuto slavnost a místnímu zemědělskému družstvu za přípravu krásné výzdoby kostela. Vděčnost jistě patří také všem, kdo jakýmkoli způsobem nasadili své síly při přípravě a organizaci prázdninových aktivit v naší farnosti.

 

Někteří rodiče žáků ZŠ nepostřehli před prázdninami termín přihlášek do náboženství. Prosím, vyplňte je a přineste, co nejdříve. Od září počítám ve škole s pomocí Alžběty Skopalové, která dnes dostává v našem společenství k tomuto úkolu tzv. kanonickou misi, tj. souhlas olomouckého arcibiskupství.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 26.8 21. neděle v mezidobí 8:00 Senice na poděkování za letošní úrodu a prosbou o Boží požehnání pro pracovníky v zemědělství
po 27.8 Slavnost sv. Andělů Strážných 8:00 Senička za farníky (hody)
út 28.8 sv. Augustina
st 29.8 Umučení sv. Jana Křtitele 18:00 Senice za + rodiče Grézlovy a Heroudkovy s prosbou o dar víry a Boží požehnání pro živou rodinu
čt 30.8 17:30 Senička za + Jarmilu Valouchovou
31.8 18:00 Senice za + Jarmilu a Víta Pluskalovy a za živou a + rodinu Pluskalovu, Krejčířovu a Navrátilovu
so 1.9 děkanátní pouť 17:00 Hostýn za posvěcení rodin a za duchovní povolání                                           
ne 2.9 22. neděle v mezidobí 8:00 Senice za + Drahomíra Tobiáše, jeho rodiče a sestru Boženu