Slavíme 22. neděli v mezidobí

Přihlášky do náboženství jsou k dispozici vzadu na stolku. Rozvrh hodin je oproti loňsku jiný. Hlavní změnou je přesunutí výuky náboženství na základní škole ze středy na čtvrtek. Doufám, že to nikomu z těch, kdo jsou již přihlášeni, nezpůsobí příliš velké komplikace.

 

Žáci druhého stupně mohou svobodně volit mezi čtvrtečním náboženstvím ve škole nebo páteční hodinou na faře. Výuka na faře je také šancí pro dojíždějící. Přesný rozvrh najdete na zadní straně Farního listu.

 

Věřím, že v novém čísle zpravodaje si každý najdete něco povzbudivého jak pro sebe, tak pro své přátele. Opět vás žádám o pomoc: rozneste zpravodaj do všech koutů naší farnosti. Tak budete bez velké námahy napomáhat k šíření Ježíšovy radostné zvěsti.

 

Modlitbu večerních chval se můžete se mnou pomodlit poprvé tuto středu po mši svaté. Počítám s tím, že se to stane do budoucna pravidlem k obohacení našeho duchovního života.

 

Návštěvy nemocných proběhnou jako obvykle tento pátek. Večer pak bude opět rozšířená příležitost ke zpovědi a adorace mládeže v Seničce.

 

V sobotu se koná diecézní pouť ministrantů na Velehradě, kam se starší kluci chystají už od den dříve na kole. Informace o této pouti předává Jirka Sekanina.

 

Pozvánky s programem na schůzku pastorační rady leží k rozebrání pod kůrem.

 

Slibovaná brigáda na dostavbu zahradní zdi na faře proběhne za příhodného počasí v sobotu 15. září.

 

Rodiče, kteří mají zájem o to, aby si s se svými dětmi mohli doma povídat nad nedělními samolepkami ze života sv. Cyrila a Metoděje, ať se na mě co nejdříve obrátí. Zůstává mi ještě pět volných sešitků.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 2.9 22. neděle v mezidobí 8:00 Senice za + Drahomíra Tobiáše, jeho rodiče a sestru Boženu
po 3.9 sv. Řehoře Velikého
út 4.9
st 5.9 18:00 Senice za + Annu Šálkovu a za živou a + rodinu  
čt 6.9 18:00 Senička za + rodiče, bratra a Boží ochranu pro živou rodinu
7.9 18:00 Senice za + Vladimíra Pytlíčka, jeho + bratra a za dar víry a zdraví pro živou rodinu
so 8.9 Svátek Narození P. Marie  8:00 Senice ke cti P. Marie s prosbou o dar obrácení obyvatel naší farnosti
ne 9.9 23. neděle v mezidobí  8:00 Senice za Boží požehnání pro učitele, žáky a všechny zaměstnace pracující ve školství