Slavíme 26. neděli v mezidobí

Kdo se chce naučit modlit breviář, má nyní v Senici vhodnou příležitost. Večerní chvály se konají ve farním kostele každou středu po mši svaté. Ti, kteří  hůře vidí na čtení, nechť si s sebou vezmou brýle.

 

Plánované zasedání ekonomické rady farnosti proběhne tuto středu od 19 hodin.

 

Návštěvy nemocných se svatým přijímáním vykoná otec Tomáš tento týden poprvé podle nového režimu, který byl zveřejněn ve Farním listu. V Senici se jedná o čtvrtek odpoledne po 15. hodině a v Seničce v sobotu dopoledne v obvyklou dobu.

 

První pátek v měsíci nás volá k modlitbě a ke svátosti smíření. Zpovídat se bude od 17:20 během tiché adorace. Tradiční noční bdění mládeže s Ježíšem je školou modlitby pro všechny zájemce do 30 let věku. Přijít za námi můžete v pátek večer do kaple v Seničce. Začínáme ve 20:30.

 

Příští neděli bude v u nás možnost přijmout za obvyklých podmínek svátost pomazání nemocných. Prosím ty, kdo vědí o někom, kdo by tuto svátost potřeboval, ale nemá se jak do kostela dostat, abyste mu pomohli najít dopravu. Rodiče s dětmi prosíme, aby při této bohoslužbě obsadili přední místa.

 

Hudební přehlídka schól Senická nota si letos pro nás už po dvanácté připravuje svůj bohatý program. Akce se koná výjimečně o týden dříve kvůli říjnovým volbám. Zahájení Senické noty proběhne tuto sobotu ve 13:30, vystoupení účinkujících jsou plánována od 14 do 17 hodin. Další informace jsou vyvěšeny. Jménem obětavých pořadatelů i jménem otce Tomáše jste na přehlídku srdečně zváni.

 

Kalendář děkanátu na rok 2013 je už nejméně týden v prodeji. Snad neuděláme chybu, když prozradíme, že našemu panu kostelníkovi se tak líbil, že si jeden vzal i přesto, že už má doma jiné kalendáře dva.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté / poznámky
ne 30.9. 26. neděle v mezidobí 10:00 Cholina za farníky
po 1.10. Sv. Terezie z Lisieux
út 2.10. Sv. andělů strážných
st 3.10. 18:00 Senice za + rodiče Laichmanovy a + syna
čt 4.10. Sv. Františka z Assisi 18:00 Senička za + Rudolfa Pavlíka a dar zdraví pro dcery Blaženu a Hanu
5.10. 18:00 Senice za + Žofii Svozilovou, manžela a živou a + rodinu Svozilovu a Palánkovu
so 6.10. 8:00 Senice ke cti P. Marie s prosbou o dar obrácení obyvatel naší farnosti
18:00 Senice na úmysly účastníků Senické noty
ne 7.10. 27. neděle v mezidobí   8:00 Senice za + Tobiáše a Annu Tichých a za Boží požehnání pro živou rodinu