Příprava na beatifikaci – 2. den

Reformovanou komunitu františkánů, tzv. observantů, ke které patřili obyvatelé napadeného klaštera P. Marie na Starém Městě Pražském, charakterizoval neutuchající misijní zápal. Žili sice na počátku 17. století v podstatě v křesťanském prostředí, ale přesto cítili nutnost stále znovu odpovídat na slovo Pána Ježíše: „Jako Otec poslal mne, tak i já posílám vás“ (Jan 20,21).

Čím spíš očekává Bůh svědectví statečné a hluboké víry od křesťanů dneška, kteří jsou povoláni žít v menšině a působit ve společnosti jako sůl a kvas! Druhý den přípravy na blahořečení můžete posvětit následující modlitbou:

Modleme se:

Prosíme tě, Bože, povolávej do své služby nové učedníky podle svého srdce: lidi víry a pokory, lidi naslouchání a dialogu, kteří žijí pro tebe, s tebou a v tobě. Dej jim trpělivost ve zkouškách, radost v protivenstvích, lásku k chudým a trpícím, hledání spravedlnosti a pokoje. Učiň ať žijí v jednoduchosti života a v bratrské lásce. Ať „hlásají tvé slovo s veškerou odvahou a ty přitom zasahuj svou mocí, ať se skrze jméno tvého svatého služebníka Ježíše dějí uzdravení, znamení a divy“ (Sk 4,29-30). A prosíme, daruj hlasatelům evangelia radost z toho, že vidí růst tvého království a že umírají ve službě tobě. Skrze Krista, našeho Pána. Amen.