Slavíme 33. neděli v mezidobí

S platností od tohoto týdne dochází k úpravě úředních hodin na faře. Ve středu budou dopoledne od 10 do 11:30, páteční odpoledne zůstává beze změny. Úřední hodiny slouží zejména těm, kdo chtějí spolehlivě zastihnout faráře doma a nejsou ohlášeni dopředu.

 

Mše svatá za zemřelé kněze, kteří v minulosti působili ve farnostech našeho děkanátu se uskuteční v Konici v úterý ráno v 8:30. Koncelebrovat budou všichni současní duchovní správcové.

 

Hodová mše svatá ve Vilémově se koná tuto sobotu v 10 hodin dopoledne.

 

Včerejší pozvání k modlitbě za naši zemi u příležitosti významného státního svátku probouzí zatím mezi námi menší zájem, než by si zasloužilo. O to víc děkuje otec Tomáš každému z vás, kdo si našel čas na cestu do Náměště a aktivně se zapojil. Příští rok oslavíme 17. listopad – dá-li Pán – opět v Senici.

 

Hlavní událostí tohoto týdne bude v naší farnosti dlouho slibovaná katecheze pro dospělé na téma: V Roce víry objevujeme svět Bible. Průvodcem nám bude biblista a farář z Horní Moštěnice, P. Bedřich Horák. Otec Bedřich pojede do Senice kus cesty, aby se podělil o vědomosti získané dlouhým studiem a také osobním rozjímáním nad Božím slovem. Otec Tomáš doufá, že tuto iniciativu naše společenství náležitě ocení. Začátek katecheze je na faře v pátek v 19 hodin.

 

Pomalu se nám blíží také začátek adventu. Rodinám s dětmi náš pan farář připomíná, že si mohou v sakristii levně pořídit stylové lucerničky na roráty (nebo i na betlémské světlo).

 

Kdo z mladých by se chtěl před první adventní nedělí zúčastnit duchovní obnovy v Luké, ať se informuje buď u otce Tomáše, nebo na telefonních číslech uvedených v pozvánkách Farního listu.

 

Adventní cesta v Náměšti bude příští pátek už podruhé součástí tradičního jarmarku. O den později si můžete přijít na faru vyrobit vlastní adventní věnec. Podrobnosti najdete opět ve zpravodaji.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté / poznámky
ne 18.11. 33. neděle v mezidobí 08:00 Senice za + rodinu Františka a Boženy Dostálových, jejich + syna a manželku a za Boží ochranu pro živou rodinu
po 19.11.
út 20.11. 08:30 Konice za + kněze, kteří pracovali ve farnostech našeho děkanátu
st 21.11. Zasvěcení Panny Marie v Jeruzalémě 18:00 Senice na úmysl dárce
18:45 Senice fara večerní chvály
čt 22.11. sv. Cecílie 17:30 Senička za + rodinu Šmoldasovu, Kučerovu, Absolónovu, Lakomých a Liborka Vítka
23.11. 18:00 Senice za + Annu Coufalovu a Boží požehnání pro živou rodinu
so 24.11. sv. Ondřeje Dung-Laca a druhů 10:00 Vilémov na úmysl dárce
(hody – sv. Kateřiny Alexandrijské)
ne 25.11. Slavnost Ježíše Krista Krále 08:00 Senice za farníky
po mši svaté obnova zasvěcení lidstva Nejsvětějšímu Srdci Ježíšovu