Slavíme 1. neděli adventní

Otec Tomáš děkuje všem, kteří se zasloužili o krásné dopoledne na faře při výrobě adventních věnečků a také při přípravě na návštěvu sv. Mikuláše. Tradiční setkání s nadílkou pro děti proběhne ve středu od 18 hodin.

 

Ranní roráty nám i v letošním roce pomohou prožívat advent jako intenzivní duchovní cestu. Veškerá námaha vynaložená navíc kvůli rannímu vstávání do kostela se jistě promění v požehnání.

 

Děti dostanou po rorátní mši na cestu do školy nebo domů Brumíky. Hořící lucerničky si po úvodním zpěvu zvaném „Rorate caeli“ odložíme před oltářem. Doporučujeme lucerničky raději zespodu označit, abyste si je mezi sebou nepletli.

 

Návštěvy nemocných proběhnou tento týden jako obvykle: Senice ve čtvrtek od 15 hodin, Senička v sobotu od 9:30. Stále ještě čekám, zda někdo další z nemocných projeví zájem o svátosti před Vánocemi.

 

V pátek máme první příležitost k horlivější osobní účasti na adoraci v rámci Roku Eucharistie.

 

Nejbližší příprava biřmovanců bude rozdělena neobvyklým způsobem: nedělní termín se koná už za týden 9.12. a páteční termín až 14.12. Časy zůstávají beze změny.

 

Křestní obřad malého Jáchyma Rozsypala plánujeme příští neděli na 11 hodin. Dobrořečme Pánu.

 

Výsledky nedávného hlasování ohledně společného putování farnosti do Choliny jsou následující: 80,5% z celkového počtu 41 hlasujících uvádí, že by na tuto pouť v r. 2013 rádo šlo.

 

Praktickou pomůcku při výběru vhodného kandidáta na úřad Prezidenta ČR jsme vám doporučili na farním webu. Zajímavé jsou v tomto směru také rozhovory uveřejňované na pokračování v Katolickém týdeníku.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 2.12. 1. neděle adventní Senice 08:00 za + Irenu Němcovou
žehnání adventních věnců
po 3.12. roráty Senice 06:20 na úmysl dárce
út 4.12.
st 5.12. Senice 18:00 bohoslužba slova
(s návštěvou sv. Mikuláše)
fara 18:45 večerní chvály
čt 6.12. roráty Senička 06:20 na úmysl dárce
7.12. Bohoslužba k sobotní slavnosti Neposkvrněného Počení P. Marie Senice 18:00 za + Vladimíra Řezníčka, jeho dva + syny a za žvou a + rodinu
so 8.12. roráty Senice 07:00 na úmysl dárce
ne 9.12. 2. neděle adventní Senice 08:00 za + rodiče Pavlu a Zdeňka Dostálovy
11:00 křest dítěte
(Jáchym Rozsypal ze Senice)