Slavíme svátek Svaté Rodiny

Dnes, 30. 12. odpoledne můžete přijít do kostela vychutnat krásu vánočních melodií, které společně přednesou členové naší scholy a sboru. Začátek koncertu je v 16 hodin.

 

Novoroční slavnost Matky Boží je závazným zasvěceným svátkem, a proto se na tento den díváme jako na neděli. Tradiční novoroční pobožnost k Panně Marii na Svaté Vodě začíná odpoledne v 15 hodin.

 

Mše svatá v Seničce bude ve čtvrtek výjimečně posunutá na 18 hodinu. Odpoledne totiž na faře zasedne hodnotící komise nad nabídkami uchazečů o opravu varhan (BOHOSLUŽBA ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ ODVOLÁNA).

 

Jednání ekonomické rady překládá otec Tomáš na příští středu. Prosí ty, kterých se to týká o dokončení inventury před tímto termínem.

 

Návštěvy nemocných v Senici i v Seničce proběhnou mimořádně v pátek podle rozpisu uveřejněném ve Farním listu (ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ ODVOLÁNO).

 

Adorace na první pátek představuje první pozvání ke společnému prožívání Roku Eucharistie (ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ ODVOLÁNO).

 

Charita ČR opět vyšle své spolupracovníky na tříkrálové koledování, díky kterému se daří v i naší ekonomicky nelehké době udržet řadu sociálních služeb a programů pomoci potřebným. V naší farnosti sbírka proběhne o příštím víkendu. Kdo z rodičů ví o dětech, které by chtěly koledovat v Senici, ať se ozve do úterý Vendule Koupilové. V Seničce se obracejte na skauty.

 

Příští neděli, o slavnosti Zjevení Páně, nás čeká dětská mše a následně další část přípravy dětí a jejich rodin na svátosti.

 

Tradiční tříkrálový koncert začne příští neděli, 6. 6. v 16 hodin v podání našich věrných přátel z olomouckého souboru Collegium vocale. Výtěžek z koncertu poputuje stejně jako loni do kasiček charitních koledníků.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 30.12. Svátek Svaté Rodiny Senice 08:00 za + Heřmana Josefa Tyla, opata kláštera v Teplé, a za živou a + rodinu Tobiášovu obnova manželských slibů
po 31.12. sv. Silvestra Senice 18:00 na poděkování za dobrodiní přijatá v r. 2012
út 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Senice 08:00 za mír na celém světě a za Boží požehnání pro všechny farníky
Sv. Voda 15:00 Mariánská pobožnost
st 2.1. sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského Senice 18:00 za + Miroslava Piterku a manželku, + syna a živou rodinu
fara
čt 3.1. Nejsvětějšího Jména Ježíš Senička
4.1. první pátek v měsíci Senice
so 5.1. mariánská sobota Senice
ne 6.1. Slavnost Zjevení Páně Senice 08:00 za + Josefa Svozila, manželku a za živou a + rodinu Svozilovu a Palánkovu