Teologie v Českých Budějovicích

Teologická fakulta v Českých Budějovicích nabízí všechny stupně studia teologie: bakalářské, magisterské i doktorské.

Studium je možné v prezenční (denní) i kombinované (dálkové) formě (dálkové studium je vždy 2 soboty v měsíci). Je určeno lidem všech věkových skupin, tj. nejen čerstvým absolventům středních škol, ale i lidem zralejším, kteří si potřebují doplnit svoji profesní kvalifikaci nebo si studiem teologických oborů chtějí prohloubit duchovní život. 

Teologie na jihu Čech vyrůstá v intenzivní komunikaci s dalšími vědními obory. Hlavními pilíři výuky jsou biblické vědy, systematická a praktická teologie, filosofie, etika a další disciplíny podle zaměření, které je možné si v rámci studia zvolit. Teologie vystudovaná na jihu Čech je teologií pro život. Její absolventi nacházejí široké profesní uplatnění v církvi, institucích společenského života a státní správě. 

Na Teologické fakultě je možné studovat pestrou škálu dalších oborů, kterých je teologie významnou součástí: teologii služby, náboženskou výchovu a etiku, filosofii a religionistiku, sociální a charitativní práci, volnočasovou pedagogiku.

Pro další informace navštivte webové stránky naší fakulty www.tf.jcu.cz, sekce „Pro uchazeče“ nebo se informujte na tel. čísle +420 389 033 504 (studijní oddělení) nebo emailem studijni@tf.jcu.cz. Přihlášky se podávají do 31. března tohoto roku.