Slavíme 5. neděli v mezidobí

Popeleční středou vstupujeme do doby postní. Vyzývám všechny farníky, aby důsledně respektovali kající ráz přípravy na Velikonoce a zřekli se z lásky ke Kristu účasti na jakýchkoli dalších plesech, zábavách či karnevalech. Přímo na Popeleční středu není dovoleno jíst masité pokrmy a věřící od 18 do 60 let jsou navíc vázáni ještě postem újmy (jen jedno syté jídlo za celý den).

 

Znamení popelce se bude udělovat při mši svaté ve středu a také v neděli. Druhá příležitost je vyhrazena pro ty, kdo z vážného důvodu nebudou moci ve středu přijít.

 

Pondělní památka Panny Marie Lurdské je také tradičně Světovým dnem nemocných. Věřící, kteří se při této příležitosti, buď dnes nebo zítra, se zkroušeným srdcem obrátí k milosrdnému Bohu se zbožnými modlitbami za pomoc nemocným v duchu probíhajícího Roku víry získají od Církve částečné odpustky.

 

Jednání ekonomické rady proběhne na faře ve středu večer po mši svaté a nešporách.

 

Pastorační rada minulý týden jednomyslně odsouhlasila plán využití letošní postní almužny v naší farnosti. Přímo v našem společenství jsme si totiž všimli jednoho nešťastného příběhu, jehož rozuzlování bude stát dotyčnou rodinu ještě velmi mnoho úsilí i peněz. Jistě chápete, že nemůžeme zveřejnit o koho se jedná, ale prosíme vás o důvěru. Spojme své síly podobně jako loni v duchu poselství papeže k postní době, které nese název „Víra v lásku, probouzí lásku“.

 

Kromě postu a almužny patří k opravdové kající praxi křesťanů také modlitba. Vyzývám vás tedy k horlivější účasti na bohoslužbách mimo neděli. Každý pátek máte navíc v našem kostele přede mší svatou příležitost k tiché adoraci. Pobožnost křížové cesty bude bývat v neděli odpoledne ve 14:30.

 

Katechumenka Kateřina pojede spolu se svou kmotrou do olomoucké katedrály, aby tam byla v sobotu dopoledne biskupem přijata mezi čekatele křtu. Tak vstoupí do poslední fáze přípravy na přijetí svátostí. Prosím, provázejme ji i ostatní katechumeny svou přímluvou u Boha.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 10.2. 5. neděle v mezidobí Senice 08:00 za farníky
po 11.2.
út 12.2.

st 13.2. Popeleční středa Senice 18:00 na smír za hříchy
den přísného postu
čt 14.2. Senička 17:30 za + Lubomíra a Annu Dostálovy a dar zdraví pro živou rodinu
15.2. Senice 18:00 za živou a + rodinu Dvořákovu
so 16.2.
ne 17.2. 1. neděle postní Senice 08:00 za + Rostislava a Ludmilu Grecmanovy a za celou živou a + rodinu