Slavíme Seslání Ducha Svatého

Odpoledne se můžete zúčastnit tradiční oslavy Dne matek. Své síly opět spojí farnost, základní a mateřská škola i obec Senice. Vystoupení se koná v kinosále od 14 hodin. Otec Tomáš předem děkuje všem členům organizačního týmu i těm, kdo přijmou pozvání na tuto milou společenskou událost.

 

Noc kostelů připadá na tento pátek. Akce je sice primárně zaměřena na lidi, kteří stojí mimo církev, ale to neznamená, že byste si v jejím programu také nemohli vybrat něco zajímavého. Nevěřící přátele a sousedy by navíc někdo měl osobně pozvat. Vás – farníky – by chtěl náš pan farář upozornit zejména na mši svatou za duchovní obrodu národa. Bohoslužba začíná u kapličky sv. Josefa. Z večerního programu by byla jistě škoda nechat si ujít pásmo přibližující cyrilometodějskou misii nebo výstavu manželů Dlabalových ve farním sále.

 

Čeští a moravští účastníci Světových dní mládeže v Brazílii mají před sebou přípravný organizační víkend. Otec Tomáš by rád při této příležitosti upozornil ostatní mladé na skvělou nabídku paralelního setkání ve slovenském Ružomberku. Jde o krátkou víkendovou akci na konci července, kam by jistě stálo za to se vypravit a spojit se tak živě s centrem dění v Riu. Odkaz s informacemi najdete na našem farním webu

 

Bude-li zájem o farní pouť mužů do Zlatých Hor přesahovat plánovaný počet míst, můžeme kapacitu do odvolání ještě navýšit. Otec Tomáš tedy  prosí, aby se ti, kdo o cestě uvažují, zapsali na listinu co nejdříve. S sebou si můžete vzít kamarády, nebo příbuzné nejen ze Senice a Seničky, ale i z okolních obcí.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 19.5. Slavnost Seslání Ducha Svatého Senice 08:00 za + Stanislava Polise, živou a + rodinu
18:00 májová pobožnost
po 20.5. sv. Klementa M. Hofbauera
út 21.5. Senička 18:00 na úmysl dárce
18:30 májová pobožnost
st 22.5. Senice 18:00 na úmysl dárce
18:30 májová pobožnost
čt 23.5. Senička 18:00 za živou a + rodinu Hrachovinovu a Kubíčkovu
18:30 májová pobožnost
24.5. Noc kostelů 2013 Senice 18:00 za duchovní obrodu českého národa
so 25.5.
ne 26.5. Slavnost Nejsvětější Trojice Senice 08:00 za farníky
18:00 májová pobožnost