Slavnost Nejsvětější Trojice

Nepodceňujme nadcházející slavnost Těla a Krve Páně, která představuje významný vrchol v Roce Eucharistie. Už ve čtvrtek se můžeme přidat k našim otcům biskupům a věřícím z Olomouce, kteří po mši svaté v kostele sv. Mořice s úctou a radostí doprovodí eucharistického Ježíše procházejícího městem.

 

V naší farnosti oslavíme Boží Tělo, jak je zvykem, nedělním průvodem přes náměstí. Prosím děvčata, která půjdou za družičky, aby si natrhala do košíčků okvětní lístky. Chlapci si mohou vzít z domu do rukou zvonečky a přidat se k ministrantům. Dospělí ať nezapomenou na kancionály.

 

Blíží se také konec mariánského měsíce května. Poslední májová pobožnost se uskuteční v pátek po mši svaté v Seničce. Pro věřící ze Senice je to příležitost k malé pouti podobně jako loni, když jsme tuto bohoslužbu slavili v Hliníkách.

 

Pán ať odplatí vaši štědrost při sbírce na varhany z minulé neděle. V nejbližší době se kolem varhanní skříně bude stavět lešení. Pokud byste s tím někdo chtěli pomoci, obraťte se na pana Josefa Rozsypala.

 

Intence mší svatých na druhé pololetí bude možné zapisovat v obou obcích od 1. června. Mladí z naší farnosti, kteří nejedou na Světové setkání s papežem do Ria, mají v kalendáři bohoslužeb vyhrazeno šest červencových dní. Promyslete si, prosím, za co se máme u brazilských oltářů ve spojení s vámi modlit a napište to do knihy mešních úmyslů.

 

Farní odpoledne s opékáním makrel se bude konat za dva týdny, v neděli 9. června.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 26.5. Slavnost Nejsvětější Trojice Senice 08:00  za farníky
18:00 májová pobožnost
po 27.5.
út 28.5. Senička 18:00 na úmysl dárce
18:30 májová pobožnost
st 29.5. Senice 18:00 za + rodiče Ludmilu a Josefa Barabášovy, jejich sourozence a duše v očistci
18:30 májová pobožnost
čt 30.5. Slavnost „Božího Těla“ OL – sv. Mořic 18:00 za dary Ducha Svatého pro papeže Františka a naše biskupy Jana a Josefa
31.5. Svátek Navštívení Panny Marie Senička 18:00 za + rodiče, bratra a duše v očistci, pomoc za ochranu P. Marie a dar zdraví pro živou rodinu
18:45 poslední májová pobožnost
so 1.6. sv. Justina Senice 07:30 rozjímavý růženec
08:00 ke cti Panny Marie s prosbou o dar obrácení obyvatel naší farnosti
ne 2.6. Slavnost Těla a Krve Páně
s průvodem po náměstí
Senice 08:00 za + Františka Polise, manželku a živou a + rodinu
17:00 adorace na přání papeže