Slavíme 10. neděli v mezidobí

Ještě dnes je poslední příležitost přihlásit se na sobotní pouť mužů k Panně Marii Pomocnici do Zlatých Hor. Odjíždíme od kostela ráno v 7:30. Počítáme s obědem z vlastních zásob. Na cestu je třeba si vzít celkem 350,- Kč za dopravu a vstupné do areálu elektrárny Dlouhé Stráně. Jménem všech účastníků děkuje otec Tomáš ženám, které svým protejškům tuto poutní cestu umožnily nebo dokonce sami doporučily.

 

Chcete-li opatrně nahlédnout na kostelní kůr, kde je vidět nejen prázdná varhanní skříň, ale i částečně odkrytá dřevěná podlaha určená k výměně, učiňte tak bezprostředně po mši svaté. Jak můžete sami lehce posoudit, položení nové podlahy se ukazuje jako nezbytné.

 

K ostranění staré podlahy včetně roštu svolává náš pan farář brigádu na úterý odpoledne od 15 hodin. Velice prosí ochotné farníky, aby nám svou účastí na brigádě pomohli ušetřit finanční prostředky z fondu na restaurování nástroje. S sebou si vezměte kromě dobré nálady krompáče, kýble a rukavice.

 

Červnová sbírka na varhany se uskuteční příští neděli. Její výtěžek pokryje část výdajů na novou podlahu kůru, která nás bude stát přibližně 50.000,- Kč. Členy ekonomické rady otec Tomáš prosí, aby se zastavili v sakristii pro písemnou zprávu o vyhodnocení nabídek.

 

Všechny farníky nad 15 let věku otec Tomáš vybízí, aby věnovali velkou pozornost výběru svého kandidáta do nové ekonomické rady farnosti. Členství v radě představuje velmi zodpovědný úkol, který nezabírá příliš mnoho času, ale vyžaduje otevřenou hlavu, vzdělání (nejlépe ekonomického směru), spolehlivost a zkušenosti s hospodařením. Volební lístek s podrobnými informacemi si vezměte domů a nezapoměňte jej příští neděli vyplněný odevzdat.

 

Katecheze pro dospělé na téma ekumenismus a vztahy církve k nekřesťanským náboženstvím se na faře uskuteční tento pátek od 19 do 20 hodin.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 9.6. 10. neděle v mezidobí Senice 08:00 na úmysl dárce
po 10.6.        
út 11.6. sv. Barnabáše      
st 12.6.   Senice 18:00 za + Víta Rozsypala, živou a + rodinu
18:40 večerní chvály (kostel)
čt 13.6. sv. Antonína z Padovy Senička 18:00 na daný úmysl
14.6. pohřeb Senice 14:30 zádušní mše sv. a poslední rozloučení se + Janem Havlínem ze Senice
so 15.6. pohřeb Senice 14:00 zádušní mše sv. a poslední rozloučení se + Květoslavem Brzobohatým ze Senice
ne 16.6. 11. neděle v mezidobí Senice 08:00 za + Miladu Henčlovou