Slavíme 13. neděli v mezidobí

Během měsíce července dojde k výrazným změnám v pořadu bohoslužeb. Tento týden se mše svatá v Seničce koná ve čtvrtek ráno v 8:00 a mše svatá v pátek odpadá úplně. Slavnost sv. Cyrila a Metoděje oslavíme společnou bohoslužbou příští neděli. V pátek večer jste zváni na eucharistickou adoraci, která začíná ve farním kostele ve 20 hodin.

 

Na faře očekáváme zahraniční návštěvu. Otec Carlo Adesso z Itálie je osobní přítel otce Tomáše, který má velmi vřelý vztah k České republice. Snad mu bude líbit nejen na Velehradě, ale také mezi námi v Senici.

 

Příležitost k rozhovoru s otcem Karlem budete mít při krátkém posezení na faře příští neděli po mši svaté. Pozvání na jednoduchou snídani platí pro všechny farníky.

 

Autobus na Velehrad odjíždí ze Senice v pátek ráno v 7:30 od kostela. Poutníky, kteří chtějí nastupovat v Seničce prosíme, aby se dostavili na zastávku v 7:20. Pamatujte na výbavu do různého počasí: pokrývka hlavy, láhev s vodou a deštník či pláštěnka je samozřejmostí. Návrat domů plánujeme kolem 18 hodiny. V této chvíli evidujeme ještě dvacet volných míst.

 

Druhý díl televizního dokudramatu o apoštolech slovanů vysílá ČT2 opět v sobotu od 20 hodin.

 

Úmysly mší svatých na druhé pololetí se zapisují v sakristii. Otec Tomáš připomíná, že během nadcházejícího setkání mládeže v Brazílii mají přednost intence formulované mladými členy naší farnosti.

Srpnová cyklopouť mládeže do Hostýnských vrchů se letos bohužel z organizačních důvodů ruší.

 

Bezprostředně po mši svaté se venku před kostelem shromáždíme k modlitbě za řidiče a k požehnání aut.

 

Modlitební setkání maminek a babiček proběhne dnes odpoledne od 14 hodin. Následuje posezení na farním sále. Bližší informace vám podá Ludmila Štefanová.

 

Dříve než požádám členy nové ekonomické rady farnosti o vyslovení předepsaného slibu, chtěl bych ještě jednou poděkovat za mimořádné nasazení všech, kdo se během června podíleli na brigádách a úklidu spojených s opravou varhan. Teď si v této oblasti dáme na nějaký čas prázdniny.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 30.6. 13. neděle v mezidobí Senice 08:00 za + Miloslavu Bartelovu, její živou rodinu a za dar víry
po 1.7.
út 2.7.
st 3.7. Svátek sv. Tomáše Senice 18:00 na úmysl dárce
18:40 večerní chvály
čt 4.7. sv. Prokopa Senička 08:00 za tragicky zesnulého kněze, P. Josefa Motyku (37)
5.7. Národní pouť na Velehradě za účasti papežského legáta Mons. Bozaniče Velehrad 10:30 za jednotu křesťanů a za Boží požehnání pro novou evangelizaci v Evropě
Senice 20:00 slavnostní adorace v Roce Eucharistie
so 6.7. Senice 08:00 ke cti Panny Marie s prosbou o dar obrácení obyvatel naší farnosti
ne 7.7. Slavnost sv. Cyrila a Metoděje
(jubileum 1150 let misie)
Senice 08:00 za + Metoděje Valoucha, manželku Anežku, sestru Jarmilu a rodiče z obou stran