Slavíme 25. neděli v mezidobí

Nedělní pouť naší farnosti do Choliny proběhne podobně jako loni, jen bez odpoledního požehnání. Prosím, nabídněte si navzájem podle potřeby místo v autě.

 

Pečlivě si projděte seznam kandidátů navržených do pastorační rady (nástěnka, web). Pokud si někdo z bratří a sester na seznamu přeje z vážného důvodu zrušit svoji nominaci pro nadcházející volby, ať mi to sdělí osobně nebo telefonicky do příští neděle.

 

Navrhování kandidátů jistě nebylo jednoduchou záležitostí. Zapojilo se však do něho přesto 55 našich farníků, což svědčí o skutečně vysokém zájmu. Díky za to.

 

Farníci se sníženou pohyblivostí, kteří nedojdou do kostela a mají zájem volit členy pastorační rady doma, ať se do 14 dní nahlásí buď na faře, nebo některému ze členů volební komise (Jahodovi, Brzobohatá).

 

K volbám do Poslanecké sněmovny můžete občas najít na farním webu aktuality o počínání KDU-ČSL. Přes všechny své nedostatky jsou podle mého názoru právě Lidovci stranou s největší šancí hájit v politice křesťanský pohled. Osobně se netajím tím, že i v těchto volbách jim dám svůj hlas.

 

Setkání členů živého růžence proběhne příští neděli odpoledne na faře od 16 hodin.

 

Formační setkání lektorů plánujeme příští neděli večer od 17:30.

 

Na Obecním úřadě v Senici se bude brzy rozhodovat o daru na opravu varhan, který by mohl dosáhnout maximální výše až 500.000,- Kč. Každý, kdo vytrvale přispíváte do farních sbírek, jistě chápete, jak je tato otázka zásadní. Vyzývám proto znovu všechny věřící, mladé i staré, ze Senice i ze Seničky, aby se přišli aktivně účastnit veřejného projednávání naší žádosti. Termín zastupitelstva je v pondělí 30. září.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 22.9. 25. neděle v mezidobí Senice 08:00 za + Vlastimilu Skopalovu a za duše v očistci
po 23.9.
út 24.9.
st 25.9. Senice 18:00 na úmysl dárce
18:40 večerní chvály (kostel)
čt 26.9. Senička 18:00 za + rodiče, prarodiče a celou rodinu
27.9.  Slavnost sv.Václava Senice 17:30 tichá adorace
18:00 za skauty a skautky z oddílu v Seničce
so 28.9. Senice 18:00 za farníky
mše sv. s nedělní platností
ne 29.9. 26. neděle v mezidobí Cholina  9:30 za obnovu víry v naší zemi a za lepší správu věcí veřejných