Slavíme 26. neděli v mezidobí

Celý měsíc říjen je v církvi tradičně zasvěcen modlitbě růžence. Pamatujme na to ve svých rodinách, ve farnosti i v osobním životě. Setkání členů živého růžence se koná na faře dnes odpoledne v 16 hodin.

 

Formační setkání lektorů proběhne také dnes odpoledne od 17:30 hodin.

 

Obecní zastupitelstvo odložilo projednávání žádosti naší farnosti o finanční podporu opravy varhan. Tato otázka se dostane na stůl až v prosinci spolu s rozpočtem obce na rok 2014. Odkládáme proto i plánovanou společnou účast věřících na jednání zastupitelstva. Otec Tomáš děkuje za pochopení.

 

Návštěvy nemocných proběhnou v celé farnosti v pátek dopoledne. Nemocné ze Seničky prosí náš pan faráč o trpělivost, protože se k nim tentokrát dostane později než obvykle. Součástí návštěvy může být na přání i svátost pomazání nemocných.

 

První sobota v měsíci bude po mši svaté věnována brigádě. Otec Tomáš naléhavě prosí ochotné muže, aby přišli pomoci rozebrat lešení kolem varhan. Pokud nám přitom některá z žen bude chtít nachystat občerstvení, ať se u něj přihlásí kvůli domluvě.

 

Svátost pomazání nemocných bude udělována při dětské mši svaté příští neděli ráno. Tuto svátost doporučujeme přijmout všem, kdo jsou zatíženi vážnou nemocí nebo stářím. K plodnému přijetí svatého pomazání je třeba být v milosti posvěcující, proto doporučujeme nejprve vykonat dobrou svátost smíření. Během týdne k tomu bude v našem kostele dostatek příležitostí.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 29.9. 26. neděle v mezidobí Cholina 09:30 za obnovu víry v naší zemi a za lepší uspořádání věcí veřejných
po 30.9.
út 1.10. sv. Terezie od Dítěte Ježíše
st 2.10. sv. andělů strážných Senice 18:00 na úmysl dárce
18:40 večerní chvály (kostel)
čt 3.10. Senička 18:00 na úmysl dárce
4.10. sv. Františka z Assisi Senice 18:00 na úmysl dárce
18:45 společná adorace v Roce Eucharistie
so 5.10. Senice 07:30 rozjímavý růženec
08:00 ke cti P. Marie s prosbou o dar obrácení obyvatel naší farnosti
ne 6.10. 27. neděle v mezidobí Senice 08:00 za + Žofii Svozilovou, manžela, živou a + rodinu Svozilovou a Palánkovou + svátost pomazání nemocných
09:15 křest dítěte (Matyáš Němec ze Senice na Hané)