Slavíme 27. neděli v mezidobí

Maminky a babičky, které by se chtěly ve společenství modlit za své děti a vnoučata, jsou zvány do Ostrůvku milosrdenství (modrého domečku). Každé úterý tam od 9 hodin probíhají modlitby matek.

 

Lektoři si mohou v sakristii vyzvednout rozpis služeb na další období. Díky vám všem, kteří se podílíte na hlásání Božího slova v kostele i v osobním životě.

 

Třináctý ročník hudebního festivalu Senická nota proběhne už tuto sobotu. Kdo máte rádi duchovní hudbu, přijďte alespoň na chvíli podpořit naše zpěváky i ty, kdo k nám přijedou předvést své umění z větší dálky.

 

Otec Tomáš věří, že jste dnes nikdo nepřehlédli výsledek sobotní brigády, při které jsme rozebírali a odváželi lešení od varhan. Velice děkuje skupině ochotných mužů a také dětem, které po nás kostel odpoledne uklízely.

 

Jak se všichni můžete snadno přesvědčit, varhanní skříň je již z velké části zrestaurovaná. Její zlacené ozdoby vynikají na tmavém dřevěném podkladě dříve nevídanou jemnou krásou. Budete-li mít možnost, vyjádřete, prosím, svou spokojenost s průběhem opravy také při sbírce na varhany, která se po dlouhé tříměsíční přestávce uskuteční příští neděli.

 

Koncem října si připomeneme významné výročí. Dne 24. 10. uplyne 25 let od smrti otce děkana Aloise Nováka a pár dní na to ještě i 100 roků od jeho narození. Při této příležitosti se chystáme mimo jiné nově osázet kněžský hrob.

 

Do nové pastorační rady farnosti v uplynulých dnech jmenoval otec Tomáš první dva členy: Josefa Coufala a Vendulu Koupilovou. Obsazení dalších míst bude záležet na hlasování, které proběhne příští neděli. Každý z farníků nad 18 let bude mít možnost vybrat pět lidí, o kterých je přesvědčen, že budou pro pastorační radu největším přínosem. Z původního seznamu kandidátů se bohužel patnáct bratří a sester nechalo vyškrtnout. Vezměte si proto domů aktualizované kandidátní listiny a svoji volbu dobře promyslete. V sázce je dynamika, s jakou se bude život naší farnosti rozvíjet během příštích čtyř let. Pan farář děkuje za spolupráci.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 13.10. 27. neděle v mezidobí Senice 08:00 za + Žofii Svozilovou, manžela, živou a + rodinu Svozilovou a Palánkovou + svátost pomazání nemocných
09:15 křest dítěte (Matyáš Němec ze Senice na Hané)
po 7.10. Panny Marie Růžencové
út 8.10. sv. Terezie od Dítěte Ježíše
st 9.10. sv. andělů strážných Senice 18:00 na úmysl dárce
18:40 večerní chvály (kostel)
čt 10.10. Senička 18:00 na úmysl dárce
11.10. Senice 17:30 tichá adorace
18:45 na úmysl dárce
so 12.10. Senice 18:00 za úmysly účastníků Senické noty
ne 13.10.

28. neděle v mezidobí

sbírka na varhany

Senice 08:00 za + rodiče a prarodiče a celou živou a + rodinu Sekyrovu a Dudkovu