Slavíme 28. neděli v mezidobí

Jménem rodiny Skopalovy i jménem celé farnosti náš pan farář ze srdce děkuje všem, kdo jste se modlili za Šimonka, který minulé pondělí utrpěl vážné popáleniny. I když se rozsah následků na kůži dítěte teprve ukáže, situaci je již možné prohlásit za stabilizovanou a vývoj léčby za pozitivní.

 

Senická nota zná své letošní vítěze. Pohár pro dospělé si včera odvezl skvělý dívčí soubor z Renot. V kategorii dětských schól zazářil Vilémov. V sólovém zpěvu zaznamenala vítězství Eliška Solovská z Olbramic a v kategorii duo obhájili své prvenství sestry Dominika a Vendula ze Senice. Gratulujeme.

 

Rozpis služeb na další období si lektoři mohou ještě dnes vyzvednout v sakristii. Jinak visí na webu.

 

Předposlední katecheze pro dospělé z cyklu o Druhém vatikánském koncilu proběhne v pátek po večerní mši svaté na faře. Rozšířit si zde obzory můžete od 19 do 20 hodin.

 

V sobotu odpoledne se bude konat skautská drakiáda v Seničce a svatohubertská mše v Náměšti. Začátek je v obou případech ve 14 hodin. O dvě hodiny později je na faře společenství rodin.

 

Mše svatá za týden v neděli má být obětována za ochranu života nenarozených dětí. Zároveň s tím prosíme o podporu celoevropské petice nazvané Jeden z nás, která si klade za cíl legislativně zamezit svévolnému ničení lidských embrií. Více informací k této aktivitě – kterou nám výslovně doporučil i otec arcibiskup Jan – získáte na webu farnosti nebo u Lidušky Štefanové.

 

V předvečer misijní neděle se koná každoroční most modlitby. Připojit se k němu můžete např. modlitbou růžence, a to kdekoliv ve 21 hodin. Mládež zvu ke společné adoraci za misie už v pátek. Začneme v senickém kostele v obvyklou dobu, tj. ve 20:30.

 

A závěrem ještě jedna velká prosba. U příležitosti kulatého výročí pana děkana Nováka, pozvěme osobně na mši svatou všechny ty, kdo na něj v obci s úctou vzpomínají. Slavit se bude poslední neděli v říjnu.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 13.10. 28. neděle v mezidobí
Senice 08:00 za + rodiče a prarodiče a celou živou a + rodinu Sekyrovu a Dudkovu
po 14.10.
út 15.10. sv. Terezie od Ježíše
st 16.10. Senice 18:00 za + Jana Fišaru, bratra, rodiče z obou stran a ochranu P. Marie
18:40 večerní chvály (kostel)
čt 17.10. sv. Ignáce z Antiochie Senička 18:00 za + Liborka a rodinu Endlovu
18.10. Svátek sv. Lukáše Senice 18:00 za + Annu a Jakuba Tichých, sourozence, rodiče a živou rodinu
20:30 adorace mládeže za misie
so 19.10. svatohubertská mše Náměšť 14:00 za členy mysliveckých sdružení
ne 20.10. 29. neděle v mezidobí Senice 08:00 za ochranu života nenarozených dětí