Slavíme 29. neděli v mezidobí

Ještě tento týden můžeme podpořit petici na ochranu života nenarozených dětí v Evropě. Otec Tomáš prosí ty, kdo tak ještě neučinili, aby si našli chvíli času u počítače, nebo požádali o podpisový arch Ludmilu Štefanovou. Podrobnosti visí na webu farnosti. Termín vyprší na konci října.

 

U příležitosti 140. výročí posvěcení kostela sv. Kunhuty v Náměšti proběhne dnes odpoledne varhanní koncert. Začátek je v 15 hodin.

 

Adorace mladých za misie bude bývat jednou měsíčně. Spokojení účastníci v čele s Jirkou Sekaninou zvou další mladé nad 14 let ke společné modlitbě na pátek 15. listopadu.

 

Tento pátek se obvyklá mše svatá v Senici nekoná. Otec Tomáš zastupuje pana faráře z Jednova, který se účastní duchovních cvičení.

 

Stojíme před volbami do Poslanecké sněmovny. Otec Metoděj, farář na Bouzově znalý mnoha osobností veřejného života, doporučuje voličům, aby s rozmyslem využili metodu kroužkování vybraných kandidátů. Ten, kdo volit nepůjde, i když by mohl, ať rozhodně nenaříká na budoucí poměry.

 

Mše svatá u příležitosti nedožitých 100 let bývalého senického faráře, pana děkana Nováka, je už za týden. Pozvěme na bohoslužbu své sousedy a známé, kteří na tuto osobnost chtějí s úctou vzpomenout.

 

Pobožnost za zemřelé na místním hřbitově proběhne podle zvyku v neděli 3. listopadu ve 14 hodin.

 

Do nové pastorační rady farnosti byli před týdnem zvoleni: Jiří Sekanina, Karel Jahoda, Pavel Štefan, Josef Rozsypal ml. a Eva Solovská. Otec Tomáš jim tímto děkuje za ochotu ke spolupráci. Podrobné výsledky hlasování budou zveřejněny okamžitě po zpracování.

 

Nové kolo Kurzu Alfa začne v týdnu po Dušičkách. Bližší informace najdete na vývěsce.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 20.10. 29. neděle v mezidobí Senice 08:00 za ochranu života nenarozených dětí
po 21.10.
út 22.10.
st 23.10. Senice 18:00 za + Květoslava Brzobohatého a živou rodinu
18:40 večerní chvály (kostel)
čt 24.10. Senička 18:00 na úmysl dárce
25.10.
so 26.10.
ne 27.10. 30. neděle v mezidobí Senice 08:00 za + P. Aloise Nováka
13:30 křest dítěte (Jan Pavel Dlabal ze Senice)