Slavíme 32. neděli v mezidobí

Dnešním dnem vrcholí česká národní pouť do Izraele. Přímý přenos slavnostní mše svaté z Jeruzaléma začíná na TV Noe i na Rádiu proglas v 11 hodin.

 

Pouť Čechů a Moravanů do Svaté země souvisí s blížícím se koncem Roku víry, který nám byl od loňského podzimu výzvou k prohlubování znalostí učení církve. Otázka, jak jsme této příložitosti využili, patří do osobního zpytování svědomí.

 

V naší arcidiecézi se bude Rok víry uzavírat v sobotu 23. listopadu v Olomouci. Otec arcibiskup Jan zve všechny věřící ke společné bohoslužbě, která začne na dómě v 10 hodin. Zároveň s Rokem víry se bude připomínat také výročí 950 let od znovuobnovení olomouké diecéze navazující na zaniklé velkomoravské církevní struktury z doby sv. Cyrila a Metoděje. Celý program dne diecéze je vyvěšen pod kůrem.

 

Povídání o Riu pro mládež děkanátu se koná tento pátek večer ve 20 hodin na faře v Konici. Katecheze pro dospělé se kvůli tomu o týden odkládá.

 

Příští neděli po mši svaté bude ministrantská schůzka na faře.

 

Po zvážení všech okolností se pastorační rada rozhodla nepokračovat letos v tradici společné výroby adventních věnců na faře. O to větší pozornost bychom rádi věnovali veřejnému zahájení adventní doby v Seničce, kam nás už potřetí zve místní zastupitelstvo.

 

Přijetí pozvání do Senice na modlitbu za národ v den státního svátku 17. listopadu už potvrdil loučanský starosta, pan Kurfürst s chotí. Setkání proběhne v našem kostele příští neděli od 16 hodin.

 

Příští neděli ráno vykonáme při mši svaté sbírku na diecézní Charitu Olomouc (dopis).

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 10.11. 32. neděle v mezidobí Senice 08:00 za farníky
po 11.11. sv. Martina
út 12.11. sv. Josafata
st 13.11. sv. Anežky České Senice 18:00 za + Stanislava Utěkala, za Miloslava Vymazala a za živou a + rodinu
18:45 večerní chvály (fara – zimní čas)
čt 14.11. Senička 18:00 za + rodiče Blažkovy a Navrátilovy
15.11. Senice 17:30 tichá adorace
18:00 za + Josefa Štefana, rodiče, sourozence, + rodinu Šimkovou s prosbou o Boží požehnání pro živou rodinu
so 16.11.
ne 17.11. 33. neděle v mezidobí Senice 08:00 za + Františka a Boženu Dostálovy, jejich + syna s manželkou a za Boží ochranu pro živou rodinu