Slavíme 2. adventní neděli

Už příští neděli se v Senici uskuteční předvánoční školní jarmark se zpíváním v kostele. Zároveň bude otevřená a vyzdobená také fara. Základní škola velmi prosí šikovné hospodyňky, aby se zapojily do výstavy perníků na farním sále. Svůj výtvor můžete nechat se jménem tvůrce přímo na faře.

 

Doporučený svátek Neposkvrněného Početí Panny Marie – který normálně připadá na dnešní den – oslavíme v náhradním termínu ve středu 11. prosince v 17 hodin.

 

Všichni, kdo jste zvědaví na výsledek hlasování senického zastupitelstva o finanční podpoře opravy varhan, si určitě přijďte vyslechnout projevy našich zastupitelů do kinosálu tuto středu v 18 hodin. Otec Tomáš zde očekává buřlivou výměnu názorů, při které si pozorný posluchač může začít tvořit také svůj názor na budoucí kandidáty komunálních voleb v příštím roce. O účast prosí zejména farníky ze Senice, ale myslí si, že věc se týká i farníků ze Seničky.

 

Poslední letošní sbírka na opravu varhan v bezprostřední blízkosti Vánoc proběhne příští neděli. Bylo by hezké, kdyby i kostel dostal svůj dárek pod stromeček. Na nedávný dopis čtyřiceti vybraným adresátům řad místních podnikatelů odpověděli jako první téměř současně paní Trojanová z prodejny potravin Alfa a pan doktor Husička. Jim i všem ostatním dárcům ať Pán odplatí svou štědrostí.

 

Ranní roráty pokračují od pondělka svým druhým týdnem. Myslím, že tuto krátkou ranní pobožnost nám může těžko něco jiného v adventu nahradit.

 

Jednání pastorační rady proběhne na faře ve čtvrtek od 18 hodin. Na programu budou důležitá rozhodnutí o náplni činnosti v r. 2014. Pro členy rady je setkání povinné, pro spolupracovníky dobrovolné.

 

Zpovědní den bude jako obvykle v sobotu 21. prosince od 14 hodin. Vánoční úklid kostela a fary pak proběhne v úterý 17 prosince od 16 hodin. Prosíme o pomoc.

 

Poslední poznámka se ještě týká středečního zastupitelstva. Otev Tomáš prosí vás, kteří se rozhodnete přijít, abyste neseděli v zadních řadách, ale šli spolu s ním do přední části, za což předem děkuje.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 8.12. 2. neděle adventní Senice 08:00 za + Pavlu a zděňka Dostálovy s prosbou o dar zdraví a Boží pomoc pro živou rodinu
po 9.12. Senice 06:30 za farníky
út 10.12.
st 11.12. Neposkvrněného Početí Panny Marie Senice 17:00 za ochranu nenarozených dětí
čt 13.12. Senička 06:30 za farníky
14.12. sv. Lucie Senice 17:30 tichá adorace
18:00 za + Jaroslavu Berákovu, jejího + manžela a maminku a za dar zdraví a Boží požehnání pro živou rodinu
so 15.12. sv. Jana od Kříže Senice 06:30
ne 16.12. 3. neděle adventní Senice 08:00 za + Annu Pavelkovou, manžela, rodiče a sourozence z obou stran s prosbou o dar víry a zdraví pro celou živou rodinu