Slavíme 4. neděli adventní

Poslední letošní roráty prožijeme v pondělí brzy ráno už bez nutnosti stihnout začátek školního vyučování. Zejména ti, kteří během prosince přijít nedokázali nebo nemohli, jsou zváni, aby svojí aktivní účastí na poslední adventní bohoslužbě dali Pánu najevo, že na něj skutečně čekají.

 

Pokud někdo z farníků nestinul přijmout svátost smíření, může se zastavit na faře dnes večer. Podobně nemocní, kteří zatím v adventu nepřijali Pána Ježíše ve svátostech, mohou během dneška a zítřka požádat o návštěvu kněze.

 

Sbírka na varhany činila 12.636,- Kč. Ke dvěma dřívě jmenovaných sponzorům z řad podnikatelů se mezitím přidali další: paní Miroslava Trizuljaková, pánové Josef Tobiáš starší i mladší, pan doktor Karel Martínek a firma Zahrada Olomouc. Jim i všem anonymním dárcům ať Pán odplatí svou štědrostí.

 

Otvírání betléma připravujeme na Štědrý den ráno v 9 hodin. Děti, nenechte pastýře v kostele samotné a přiďte si s nimi zazpívat koledy, pozdravit Ježíška a nazdobit si svůj stromeček dětských přání.

 

Betlémské světlo – symbol vánoční radosti a pokoje – je už mezi námi. Vyzvednout si je můžete, kdykoli bude kostel otevřený, a to až do svátku sv. Štěpána. V Seničce se o roznášení světla po vesnici stará skautský oddíl.

 

Vánoční vydání Farního listu je pro vás připraveno k rozebrání. Otec Tomáš děkuje všem, kdo se ochotně podíleli na jeho přípravě i těm, kdo jej pomohou roznést do všech koutů farnosti.

 

Ministrantská schůzka 22. 12. 2013 následuje bezprostředně po nedělní mši svaté .

 

Příští neděli se uskuteční slavnostní obnova manželských slibů. Prosíme manželské páry, aby se při této příležitosti vypravily do kostela společně a také zaujaly místo vedle sebe.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 22.12. 4. neděle adventní Senice 08:00 za + Stanislava Štafu, + rodiče z obou stran a za dar zdraví a víry pro živou rodinu
po 23.12. Senice 06:30 za farníky
út 24.12. Senice 22:00 za farnky
st 25.12. Slavnost Narození Páně zasvěcený svátek Senice 09:00 za členy scholy a sboru a za jejich rodiny
čt 26.12. Svátek sv. Štěpána Senice 09:00 za Boží pomoc a vedení pro Zdeňku Klenorovou a jejího snoubence
27.12. Svátek sv. Jana
so 28.12. Svátek sv. Mláďátek Senice 08:00 na úmysl dárce
ne 29.12. Svátek svaté Rodiny Senice 08:00 za + opata kláštera Teplá, Heřmana Josefa Tyla a za živou a + rodinu Tobiášovu