Slavíme svátek Křtu Páně

Tak jako každý měsíc, zve vás otec Tomáš na páteční adoraci za misie. Modlitba začíná v kostele ve 20:30. Spontánní účast věřících různého věku na adoracích považuje za jedno z klíčových znamení živé farnosti.

 

Výsledky Tříkrálového koledování převýšily v naší farnosti o několik set korun loňský ročník. Celková částka včetně vstupného z koncertu činí asi 44.600,- Kč. Podrobnosti najdete na farním webu.

 

Oprava varhan vstupuje do druhé a zároveň předposlední etapy. V letošním roce očekáváme realizaci největší části prací. Jak nám postupně na varhany přibývají finanční prostředky, můžete sledovat na nové tabulce pod věží. Od začátku února bude možné prostřednictvím daru odpovídající hodnoty adoptovat vybranou píšťalu. V těchto dnech připravujeme grafický návrh děkovného certifikátu.

 

Poděkování patří nejen dárcům, ale také všem, kdo se o restaurování senických varhan bavíte se svými přáteli, kolegy nebo známými podnikateli. Občas se pak na účtu farnosti objeví dar i z velké dálky. Na začátku ledna to bylo z Ostravy a z Valašských Klobouk, v loňském roce z Prahy a z Vídně. Je pěkné vidět, že na dílo nejsme sami.

 

Příští neděli nás kromě mše svaté čeká bohatý duchovní program. Dopoledne zahájíme přípravu na první svaté přijímání žáků třetí třídy. Odpoledne v 16 hodin se na faře sejde společenství živého růžence. Od 17. hodiny se můžete účastnit první letošní katecheze pro dospělé na téma: Manželství – cesta k Bohu.

 

Pozvánka na farní ples do Střeně nese datum sobota 25. ledna. Všem účastníkům ze srdce přejeme příjemnou zábavu.

 

Kdo by se chtěl v únoru vydat do Říma u příležitosti plánované návštěvy všech našich biskupů u papeže Františka, najde více informací na nástěnce.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 12.1. Svátek Křtu Páně Senice 08:00 za živou a + rodinu Rozsypalovu
po 13.1.
út 14.1.
st 15.1. Senice 18:00 na úmysl dárce
čt 16.1. Senička 18:00 na daný úmysl
17.1. sv. Antonína Velikého Senice 18:00 na úmysl dárce
so 18.1. P. Marie, Matky jednoty křesťanů
ne 19.1. 2. neděle v mezidobí Senice 08:00 za farníky