Bratrské napomenutí

bible

Pokud se někdo z členů tvého církevního společenství dopustil hříchu, který bude důvodem ochladnutí vzájemných vztahů bratrství a lásky, neváhej a jdi si s ním o tom promluvit mezi čtyřma očima.

„Dá-li si od tebe říci,“ pokračuje Pán Ježíš ve svém kázání (Mt 18,15-20), „získal jsi svého bratra.“ Díky tvé duchapřítomnosti byla zachráněna atmosféra lásky a odvráceno nebezpečí plíživé nákazy zvané lhostejnost. Biblické poznámky k tomuto verši nedělní bohoslužby slova odkazují do Starého zákona na místo, kde stojí: „Nebudeš ve svém srdci chovat nenávist ke svému bratru.“ (Lv 19,17) Pokud tvůj bratr nebo sestra nebude chtít nic slyšet, nevzdávej to. Modli se a při vhodné příležitosti ho/ji oslov znovu s odkazem na autoritu církve.

___________________________

AKTUÁLNĚ:

Milí přátelé, začal měsíc září a nám ve škole ještě neběží přednášky. Pomalu připravuji potřebné dokumenty k zápisu a využívám času k samostudiu. Poznávám své nové bydliště a musím říci, že se mi tady líbí. Každé ráno se účastním mše svaté u hrobu svatého Dominika – zakladatele Řádu bratří kazatelů (+1221). Místní řeholní komunita se skládá téměř ze samých Italů. Máme však mezi sebou také jednoho otce z Brazílie a dva studenty italštiny pocházející z Vietnamu a USA. +OT