Slavíme hody u sv. Maří Magdaleny

U příležitosti dnešního svátku patronky našeho kostela se odpoledne koná adorace a svátostné požehnání. Následujme příklad sv. Maří, která po Ježíšově vzkříšení vytrvale hledala stopy svého Pána a přijďme v hojném počtu vyznat svou víru a lásku vůči Ježíši ve svatostánku. Začátek pobožnosti je ve 14:30.

 

Pravděpodobný termín zahájení výběrového řízení na dodavatelskou firmu, která se ujme restaurování varhan, byl stanoven na 12. září. Koncem října bychom pak měli mít odsouhlasenou a podepsanou smlouvu o dílo. Předpokládaná doba realizace opravy je do konce roku 2014.

 

Cyklovýlet mládeže do Jeseníků začne zítra ráno a potrvá do středy. Z tohoto důvodu odpadá v Senici obvyklá středeční mše svatá. Spacáky a ostatní věci osobní potřeby, které si účastníci nebudou brát s sebou na cestu, naložíme do auta, a to přímo před odjezdem na nádraží. Nemělo by to být později než v 7:30, abychom stačili v klidu koupit společnou jízdenku a nastoupit s jízdními koly do vlaku. Cena za dva noclehy je 200,- Kč. Kromě toho bude třeba vlastní kapesné na obědy. Pokud se někdo rozhodne na poslední chvíli k výpravě přidat, není v tom žádný organizační problém. Stačí přijet ráno na vlak.

 

Pouť na Svaté Vodě se koná už za dva týdny, tj. v neděli 5. srpna.

 

Velké poděkování patří vám, kteří jste svým dílem přispěli k důstojné oslavě dnešního svátku. Otec Tomáš děkuje zejména těm, kteří kostel nazdobili květinami a připravili liturgii po hudební stránce. Děkuje také dnešnímu poutnímu kazateli, otci Metodějovi, a doufá, že se mu u nás líbilo.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté
ne 22.7 Slavnost sv. Maří Magdalény  10:00 Senice za farníky (hody)
po 23.7 Svátek sv. Brigity
út 24.7
st 25.7 Svátek sv. Jakuba
čt 26.7 sv. Jáchyma a Anny 18:00 Senička na poděkování za Boží pomoc s prosbou o Boží ochranu pro celou rodinu …
27.7 sv. Gorazda a druhů 18:00 Senice za + Marii Lepilovou a její + dceru a za dar zdraví pro celou rodinu
so 28.7
ne 29.7 17. neděle v mezidobí 8:00 Senice za + Františka a Marii Šindelářovy, rodiče, sourozence, živou a + rodinu Šindelářovu a Endelovu