Slavíme 31. neděli v mezidobí

Mimořádná tichá mše svatá v pondělí a v úterý umožní každodenní přístup ke svatému přijímání těm z vás, kdo chcete naplno využít možnosti získávat plnomocné odpustky pro duše v očistci.

 

V neděli 4. listopadu odpoledne ve 14 hodin se koná tradiční pobožnost za zemřelé na hřbitově.

 

Ve středu 7. listopadu uplyne dvacet let od uvedení našeho arcibiskupa Jana do úřadu vrchního pastýře diecéze. Hlavní děkovná mše svatá se bude konat v katedrále přístí neděli v 10 hodin. Nedělní sbírka podpoří – tak jako každý rok touto dobou – aktivity Arcidiecézní Charity Olomouc.

 

Mše svaté v Seničce budou bývat v době zimního času stejně jako loni, tj. ve čtvrtek od 17:30.

 

Příprava biřmovanců se v tomto týdnu uskuteční pouze v pátek večer od 19 hodin.

 

U příležitosti blížícího se svátku sv. Martina vás zvou na hodovou mši svatou věřící z Nových Dvorů (sobota 15:00) a z Měrotína (neděle 9:30).

 

Otec Tomáš velice prosí ochotné ženy, aby se pokusily najít čas a přišly v sobotu ráno pomoci s umýváním oken na faře (8:00). V letošním roce je to podruhé a naposledy. Dotazy směřujte na Vendulu Koupilovou.

 

Dnes končí možnost vyjádřit se vzadu pod kůrem k plánu pastorační rady opakovat příští rok v září farní pouť do Choliny. Otec Tomáš zároveň prosí o pomoc při šíření zbývajících výtisků Farního listu.

 

Od soboty za týden, 17. listopadu, oslavíme státní svátek bohoslužbou slova za účasti starostů. Akce se koná v pravé poledne a letos se jí po organizační stránce ujala farnost v Náměšti. Náš otec Tomáš doufá, že vás toto duchovní zastavení nad důležitými otázkami pro budoucnost naší země zaujme, takže se tam s vámi setká.

 

A ještě poslední prosba otce Tomáše. Rodiny s dětmi, které mají dnes zahájit svou přípravu na první svaté přijímání, prosí, aby se hned po mši svaté shromáždily na faře.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava čas místo úmysl mše svaté / poznámky
ne 4.11. 31. neděle v mezidobí 8:00 Senice za farníky
14:00 Senice
hřbitov
pobožnost za zemřelé
po 5.11. 18:00 Senice na úmysl dárce (tichá mše)
út 6.11. 18:00 Senice na úmysl dárce (tichá mše)
st 7.11. 18:00 Senice za + Stanislava Polise a za živou a + rodinu
18:45 Senice
fara
večerní chvály
čt 8.11. 18:00 Senička za + Marii a Vojtěcha Blažkovy a za + rodinu Rutarovu
9.11. Svátek Posvěcení lateránské baziliky 18:00 Senice na úmysl dárce
so 10.11. sv. Lva Velikého 15:00 Famky ke cti patrona obce, sv. Martina
ne 11.11. 32. neděle v mezidobí 8:00 Senice za + Pavla Nezvala a za dar zdraví a víry pro živou rodinu Nezvalovu a Zdražilovu
10:00 Olomouc
Dóm
na poděkování za dvacet let pastýřské služby arcibiskupa Jana Graubnera