Slavíme 2. neděli adventní

Hlavní zpovědní den před Vánocemi proběhne už tuto sobotu 15. prosince: dopoledne v Těšeticích od 10:30, odpoledne v Senici od 14 hodin a v Náměšti od 15 hodin. Počítáme s účastí všech tří farářů.

 

Poslední volná lampička na roráty je pro zájemce za 50,- Kč k dispozici v sakristii. Vánoční pohlednice si můžete vybrat na stolku pod kůrem.

 

Jednání pastorační rady farnosti se uskuteční podle plánu tuto středu od 19 hodin. Členové rady vzali už na své říjnové schůzce na vědomí, že se jejich mandát pomalu blíží ke konci. Nová volba bude aktuální pravděpodobně v dubnu příštího roku.

 

Návštěvy nemocných v Seničce překládá otec Tomáš ze zdravotních důvodů až na čtvrtek 20. prosince odpoledne.  Stále tedy zůstává otevřená možnost dohodnout si s ním návštěvu před Vánocemi u věřících, kteří se na svátky nedostanou do kostela.

 

Ministranti se mohou těšit na adventní setkání, které pro ně plánujeme ode dneška za týden po mši svaté. Jsou zváni také ti z vás, kteří by se rádi k ministrování v naší farnosti přidali. Týká se to jak malých kluků, tak mladých mužů, případně i tatínků.

 

Uzávěrka Farního listu vychází na tento pátek.

 

Příští neděli odpoledne uvítáme mezi sebou děti ze Základní školy při jejich tradičním vystoupení.

 

Mezi horké novinky na webu farnosti patří zveřejnění dvou různě obtížných testů z náboženství, které naši žáci vyplňovali ve škole minulý týden. Snad byste si také mohli najít chvilku na proběhnutí zajímavými otázkami, popřemýšlet nad nimi a trochu se i pobavit. Nejvíce to otec Tomáš doporučuje rodičům, jejichž ratolestí se písemka týká naostro.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 9.12. 2. neděle adventní Senice 08:00 za + rodiče Pavlu a Zdeňka Dostálovy
11:00 křest dítěte
(Jáchym Rozsypal ze Senice)
po 10.12. roráty Senice 06:20 na úmysl dárce
út 11.12.
st 12.12. Senice 18:00 na úmysl dárce
fara 18:45 večerní chvály
čt 13.12. památka svaté Lucie Senička 06:20 na úmysl dárce
14.12. památka svatého Jana od Kříže Senice 18:00 na úmysl dárce
so 15.12. roráty Senice 07:00 na úmysl dárce
ne 16.12. 3. neděle adventní Senice 08:00 za farníky