Slavíme 4. neděli adventní

K prosincové sbírce na varhany  musíme připočítat nečekaný dar ze základní školy, který nám u přiležitosti nedělního zpívání dětí v kostele věnovala z dobrovolného vstupného. Všem dárcům ať Pán odplatí svou štědrostí.

 

Kdo nestihnul předvánoční svatou zpověď, může přijít dnes, 23. prosince odpoledne v 15 hodin do kostela. Mimo tento čas bude otec Tomáš k dispozici už jen na mobilním telefonu pro případnou individuální domluvu svátosti smíření, a to do pondělí, 24. prosince do 15 hodin.

 

Dnes, tedy 23. prosince, vychází nové číslo Farního listu, ve kterém najdete např. slibovanou vánoční soutěž pro děti, rozhovor s Petrou Obšelovou (vedoucí scholy), poutavě zpracovaný přehled osobností našich prezidentů po r. 1918 a mnoho dalších zajímavostí. Otec Tomáš prosí o tradiční spolupráci při šíření listu do všech koutů naší farnosti.

 

Betlémské představení ve Vilémově začíná již dnešní nedělní večer. Účastníkům doporučujeme příjezd na místo v 18:40 hodin.

 

Vánoční besídka skautů přivítá své příznivce ve čtvrtek 27. prosince v 16 hodin v Seničce.

 

Mezi pozvánkami ve Farním listu najdete také tip na výlet. Farníci z Náměště nás zvou na společný výšlap na Kosíř. Pokud se vám akce zamlouvá, přijďte v sobotu ráno včas na vlakové nádraží a s sebou si vezměte něco na opékání.

 

Manželé, kteří budou chtít příští neděli obnovit svůj vzájemný slib lásky, úcty a věrnosti, ať se na to doma připraví chvílí společné modlitby a upřímného rozhovoru na téma: „Co by mohlo udělat náš společný život krásnějším?“.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 23.12. 4. neděle adventní Senice 08:00 za + Stanislava Štafu, jeho + sestru a za dar víry a zdraví pro živou rodinu
po 24.12. půlnoční mše Senice 22:00 za členy pěveckého sboru a scholy, za jejich rodiny a přátele
út 25.12. Slavnost Narození Páně Senice 08:00 za farniky
st 26.12. Svátek sv. Štěpána Senice 08:00 na poděkování za přijatá dobrodiní s prosbou o dar zdraví a víry pro rodinu Klíčovu
čt 27.12.
28.12. Senice 18:00 za živou a + rodinu Novákovu a Ošťádalovu
so 29.12.
ne 30.12. Svátek Svaté Rodiny Senice 08:00 za + Hečmana Josefa Tyla, opata kláštera v Teplé, a za živou a + rodinu Tobiášovu.