Slavíme 4. neděli v mezidobí

Jménem farnosti i jménem svým vyjadřuje otec Tomáš upřímné přání Božího požehnání všem hospodyním, které se sešly dnes, 3.2. při mši svaté i těm, které se podílely na tradičním daru pro kostel. Stejně jako loni bude celá částka v souladu s vaším přáním určena na opravu varhan.

 

Jednání pastorační rady proběhne tento čtvrtek od 19 hodin na faře. Prosíme členy rady, aby věnovali pečlivou pozornost postřehům a připomínkám, s nimiž se ve farnosti setkávají.

 

Kurz Alfa pro zájemce o seznámení s křesťanskou vírou začíná v úterý dopoledne prvním setkáním v modrém domě občanského sdružení Maria (ulice Rudé armády v Senici). Jde o jakési zkušební kolo vhodné zejména pro maminky na mateřské dovolené nebo pro důchodce. Pokud by se ho někdo z vás mohl a chtěl účastnit, otec Tomáš vám rád podá bližší informace. Program začíná v 9 hodin.

 

Příprava biřmovanců pokračuje o víkendu rozborem vybraných pasáží katechismu pro mládež. Otec Tomáš prosí ty, kterých se to týká, aby nezapomněli na přípravu. Celé farnosti pak dnes s radostí oznamuje, že slavnostní bohoslužbu s udílením svátosti biřmování prožijeme v neděli 21. dubna.

 

Významnou součástí letošní postní doby bude mimo jiné půlden duchovní obnovy. Téma a program najdete rozepsány na plakátech. Termín konání rekolekce je zhruba za měsíc, v sobotu 9. března.

 

Úmyslem modlitby farnosti v měsíci únoru je prosba za holčičku z Haity, které v rámci projektu Adopce na dálku přispíváme na živobytí.

 

Dětem a studentům, kteří se právem těší z dobrých známek na pololetním vysvědčení, Otec Tomáš ze srdce blahopřeje. Komu to nevyšlo, má čas do konce roku na opravu. Všichni si ale pamatujte, že poctivou prací děláte radost nejen sobě a rodičům, ale i Pánu Bohu.

 

Příprava na první svaté přijímání se koná v neděli 3.2. 2013, hned po mši svaté na faře.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 3.2. 4. neděle v mezidobí Senice 08:00 za živé a + hospodyně ze Senice a ze Seničky
po 4.2.
út 5.2. Senice 18:00 za + Antonína Skopala, manželku a duše v očistci
18:45 večerní chvály (na faře)
st 6.2.

čt 7.2. Senička 17:30 za + Annu a Hynka Navrátilovy a za dar zdraví pro živou rodinu
8.2. Senice 18:00 na úmysl dárce
so 9.2.
ne 10.2. 5. neděle v mezidobí Senice 08:00 za farníky