Slavíme 1. neděli postní

Prosíme ty, kdo chtějí podepsat petici proti potratové pilulce, aby tak učinili na stolku pod kůrem ještě dnes, v neděli 17. února. Na petičním archu je třeba uvádět všechny předepsané údaje, tj. jméno, příjmení a adresu bydliště. Pokud jste něco z toho opomněli, dnes je poslední možnost to doplnit.

 

Ekonomická rada farnosti  velice děkuje všem hospodyním, které se  podílely na daru věnovaném na varhany při nedávné mši svaté.

 

Vítězem výběrového řízení na restaurování varhan se před několika dny stala dílna pánů Borise Mettlera a Petra Dlabala z Bílska. K nim se přidá ještě také paní Miroslava Trizuljaková ze Seničky, která obnoví povrch varhanní skříně. V této chvíli tak můžeme sečíst a potvrdit definitivní celkové náklady na akci varhany, které činí 1.950.670,- Kč.

 

Přestože máme ve farnosti před sebou tuto velkou opravu, je třeba v rámci možností myslet i na jiné věci. Otec Tomáš s pohnutím děkuje všem, kdo berou za svou zejména postní almužnu. Ta je konkrétním projevem sebeovládání a milosrdné lásky křesťanského společenství. Plánované využití letošní almužny v naší farnosti najdete popsáno na stolku, kde si také můžete vyzvednout svoji skládací postničku

 

Katechumenát Kateřiny Berkové pokračuje v pátek při mši svaté předáváním vyznání víry. Vyprošujme jí a její kmotře i rodině Boží pomoc na cestě za Kristem.

 

Pobožnost křížové cesty se bude konat dnes, tj. v neděli odpoledne od 14:30. Otec Tomáš zve k modlitbě farníky mladé i staré, muže, ženy i děti. Ty pak, kterým možnost účasti na křížové cestě ani nepřijde na mysl otcovsky napomíná. Vždyť Ježíšova láska si z naší strany zaslouží ochotnou odpověď.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 17.2. 1. neděle postní Senice 08:00 za + Rostislava a Ludmilu Grecmanovy a za celou živou a + rodinu
14:30 křížová cesta ve farním kostele
po 18.2.
út 19.2.

st 20.2. Senice 18:00 za + rodinu Kuhnovu a Švecovu
18:45 večerní chvály (na faře)
čt 21.2. Senička 17:30 na úmysl dárce
22.2. Svátek Stolce svatého Petra Senice 17:30 příležitost k tiché adoraci
18:00 za + Jaroslava Němce a za živou a + rodinu
so 23.2.
ne 24.2. 2. neděle postní Senice 08:00 za + Marii a Františka Šindelářovy, rodiče, sourozence a za živou rodinu Šindelářovu a Endelovu
14:30 křížová cesta ve farním kostele