Slavíme 4. neděli postní

Křížová cesta na Svaté Vodě bude dnes zkouškou naší vytrvalosti. Ti, kdo ji projdou, mohou se v cíli těšit nejen na duchovní užitek, ale také na horký čaj pro zahřátí.

 

Na Svaté Vodě dnes, prosím, všichni počítejte s čepicí proti větru, pláštěnou proti mírnému dešti a hlavně vysokýma botama vhodnýma do bláta. Otrlí poutníci, kteří se nebojí nepohody, budou očekáváni na Famkách v 15 hodin. Kancionály nechte doma.

 

Modlitba za konkláve může mít pro vás originální podobu, pokud si na internetu duchovně adoptujete jednoho z kardinálů volitelů. Bližší informace k akci, do které se zapojilo již více než 400.000 lidí, najdete na farním webu.

 

Televize Noe vysílá dnes večer exkluzivní dokument o papežské volbě. Může jít o důležitou protiváhu mediálních informací, které se nám dostávají ze světských sdělovacích prostředků v nutně zkreslené podobě. Pořad začíná ve 20:30 a bude po několik dalších dní reprízován.

 

K domácí četbě doporučuje otec Tomáš pastýřský list biskupů o problematice tzv. církevních restitucí. Minulý týden se po dlouhém váhání rozhodl jej do sváteční liturgie nezařadit kvůli dětské mši a skrutiniím.

 

Zbylé výtisky posledního vydání Farního listu leží na stolku k rozebrání.

 

Po delší odmlce se v pátek na faře opět rozběhnou měsíční katecheze pro dospělé. Budeme při nich poznávat zajímavá témata z nauky Druhého vatikánského koncilu. Začátek setkání je v 19 hodin.

 

Velikonoční zpovídání čekejte jako obvykle v sobotu před Květnou nedělí.

 

Sbírka příští neděle bude jako obvykle věnována na opravu varhan. Jménem farnosti děkuje otec Tomáš předem za každý dar, který přinášíte s radostnou tváří. Zároveň připomíná, že máte i mimo úřední hodiny možnost nahlédnout ve farní kanceláři do podrobné zprávy o hospodaření za loňský rok.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 10.3. 4. neděle postní Senice 08:00 za + Vlastimilu Skopalovou a za živou a + rodinu
15:00 křížová cesta na Svaté Vodě (sraz na Famkách)
po 11.3.
út 12.3. zahájení konkláve Senice 08:00 za dary Ducha Svatého pro kardinálské kolegium při vstupu do konkláve
st 13.3. Senice 18:00 za farníky
18:45 večerní chvály (na faře)
čt 14.3. Senička 17:30 za + rodiče, bratra, duše v očistci a za ochranu P. Marie a dar víry pro živou rodinu
15.3. Senice 17:30 tichá adorace
18:00 za + Františku Navrátilovou
so 16.3.
ne 17.3. 5. neděle postní Senice 08:00 za + Jana Fišaru, jeho + bratra, rodiče z obou stran a ochranu P. Marie pro živou rodinu
14:30 křížová cesta ve farním kostele