Slavíme 5. neděli postní

Dnes odpoledne se koná poslední nedělní pobožnost křížové cesty v Senici i v Seničce.

 

Slavnost sv. Josefa dá letos zazářit radosti celé církve z nového papeže, který se tentýž den – 19. března – ujímá úřadu. Dopolední přenos z Vatikánu můžete sledovat na TV Noe i na Radiu Proglas. Večerní mše svatá bude sloužena na úmysly Svatého otce. Zbožná účast na této bohoslužbě je vhodným dárkem, který můžeme papeži nabídnout.

 

Všichni biřmovanci mají v pátek od 19 hodin na faře besedu se zástupkyní Charity. Zároveň se koná setkání biřmovacích kmotrů s knězem.

 

Zpovídání před Velikonocemi chystáme jako obvykle tuto sobotu od 14 hodin. Prosím, přijďte včas, protože před půl čtvrtou se všichni tři zpovědníci přesunou do Náměště.

 

Poté, co naše katechumenka Kateřína Berková prošla všechna tři skrutinia, čeká ji ještě jeden obřad související s přípravou na křest. V pátek převezme při mši svaté druhý z pokladů církve: a to modlitbu Otčenáš. Vlastní křest proběhne při velikonoční vigilii na Bílou sobotu. Znovu připomínám nezbytnost účasti na této noční bohoslužbě, při které budeme všichni obnovovat své křestní sliby.

 

Poslední informace se týká postní almužny. Její čas pomalu vypršel. Své postničky přineseme k oltáři v obětním průvodu na Květnou neděli. Nebojte se být velkorysí a ještě do nich něco přidat. Jde o dobrou investici na nebeský úrok. Když slyším papeže, jak důrazně mluví o církvi, která musí stát na straně chudých, jsem velmi rád, že senická farnost už v tomto ohledu něco konkrétního dělá.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 17.3. 5. neděle postní Senice 08:00 za + Jana Fišaru, jeho + bratra, rodiče z obou stran a ochranu P. Marie pro živou rodinu
14:30 křížová cesta ve farním kostele
po 18.3.
út 19.3.. slavnost sv. Josefa Vatikán 09:30 inaugurační mše svatá papeže Františka
Senice 18:00 na úmysly Svatého otce
+ chvalozpěv Te Deum
st 20.3. Senice 18:00 za živou a + rodinu Pavlíčkovu a za duše v očistci
18:45 večerní chvály (na faře)
čt 21.3. Senička 17:30 za + rodiče Blažkovy a Navrátilovy s prosbou o Boží požehnání pro živou rodinu
22.3. Senice 17:30 tichá adorace
18:00 za + Josefa Štefana, rodiče, sourozence, rodinu Šimkovu s prosbou o ochranu sv. Josefa.
so 23.3. Senice 14:00 zpovědní den
ne 24.3. Květná neděle Senice 08:00 za farníky