Slavíme 3. neděli velikonoční

Pokračování katechezí pro dospělé z cyklu přednášek o II. vatikánském koncilu a jeho nauce můžete na faře navštívit v pátek po večerní mši svaté.

 

Pořadatelům zkušebního běhu Kurzu Alfa, který v Senici právě skončil, děkuji za odvahu a nasazení pro hlásání Božího slova. Zároveň doufám, že se ještě letos uskuteční další kolo Alfy tak, aby se do něj mohlo zapojit více místních farníků.

 

Výročí cyrilometodějské misie volá kněze z celé České republiky na společnou pouť. Sejdeme se na Velehradě od pondělí do středy. Prosím, provázejte nás svou přímluvou, abychom se stali – v souladu se svým povoláním – misionáři nové evangelizace.

 

Až do hlavního cyrilometodějského svátku budeme každou neděli společně recitovat přípravnou jubilejní modlitbu. Najdete ji na druhé straně obrázku položeného na lavicích i vzadu na stolku.

 

Kdo má rád zajímavé výlety a nebojí se svěřit svoje kroky satelitní navigaci, ten jistě ocení také celoroční aktivitu, zvanou „CM caching“. Pro milovníky dobrodružství ji připravilo olomoucké Centrum pro mládež. Více informací najdete zde.

 

Měsíční sbírku na opravy, která se má konat příští neděli, věnujeme na nezbytnou údržbu oken farní budovy. Otec Tomáš děkuje předem za vaše pochopení.

 

Jménem pastorační rady by dnes Otec Tomáš rád pozval ženy a dívky z naší farnosti na pouť k P. Marii do Zlatých Hor. Tato pouť se uskuteční asi za měsíc, tj. v sobotu 11. května. Cestou se zastavíme v zajímavém městě Bruntál a vystoupáme na vrchol staré vyhaslé sopky. Přihlášky se zapisují vzadu pod kůrem. Obdobná pouť mužů je plánována stejně jako loni na polovinu června.

 

Na závěr ještě jednou zve otec Tomáš celou farnost na mimořádné slavení eucharistie s otcem arcibiskupem příští neděli v 11 hodin.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 14.4. 3. neděle velikonoční Senice 08:00 za farníky
po 15.4.  
   
út 16.4.  
   
st 17.4.   Senice 18:00 na úmysl dárce
18:45 večerní chvály (na faře)
čt 18.4.
Senička 18:00 za rodinu Navrátilovu
19.4.   Senice 18:00 na úmysl dárce
17:30 tichá adorace
  20.4.

 
ne 21.4. 4. neděle velikonoční
svátost biřmování
Senice 11:00 za nově biřmované bratry a sestry, aby byli učenliví a pozorní vůči Duchu Svatému
slouží arcibiskup Jan Graubner