Slavíme 7. neděli velikonoční

Program letošní Noci kostelů – která se koná od pátku za týden – je zveřejněn na plakátech a na internetu. Jsem velmi rád, že i tímto způsobem může naše farnost vydávat svědectví otevřeného společenství, které myslí i na ty, kdo k nám zatím nepatří.

 

V den konání Noci kostelů proběhne obvyklá mše svatá u kapličky sv. Josefa. Je nutné svolat co nejdříve úklidovou brigádu na její vyčištění. Ochotné muže i ženy proto prosíme o pomoc v úterý odpoledne od 16 hodin. Sraz přímo u kaple. S sebou si, prosím, vezměte motyku, metle, lopatu, případně kolečka.

 

Po celý tento týden probíhá modlitební novéna k Duchu Svatému. Jejím vyvrcholením bude sobotní vigilie, na kterou jste srdečně zváni. Program večera zahájí ve 20 hodin nešpory za předsednictví o. Norberta z Náměště, pokračujeme adorací, zpívaným růžencem a osobními přímluvami. Budeme rádi pokud přijdete alespoň na některou část.

 

Schůzka letošních biřmovanců, kteří by chtěli pomoci s přípravou adorace na svatodušní vigilii, je dnes večer po májové pobožnosti v Senici.

 

Po dvouměsíční pauze se bude příští neděli opět konat pravidelná sbírka na opravu našich varhan. Je to vlastně poprvé od chvíle, kdy byl nástroj rozebrán. Spojme své síly a pokusme se, aby to v košíku moc necinkalo. Pokud bychom při těchto příležitostech dávali na varhany každý aspoň jednu nebo dvě stovky, děly by se zázraky.

 

Po mimořádně krásné zkušenosti ze včerejší pouti žen a dívek, vyhlašuje otec Tomáš přípravu na další letošní poutní iniciativy. Vzadu na stolku je možné začít obsazovat místa v autě na pouť mužů, která se koná v polovině června. Zároveň se můžete hlásit do velkého autobusu na velehradské slavnosti ke cti sv. Cyrila a Metoděje.

 

Pod kůrem najdete k rozebrání teké dotisk posledního Farního listu.

 

Vše nejlepší maminkám k jejich dnešnímu svátku. Tradiční oslava v Kulturním domě se bude konat v kinosále o týden později, příští neděli odpoledne ve 14 hodin.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 12.5. 7. neděle velikonoční Senice 08:00 za + Stanislava Štafu, rodiče z obou stran, dar zdraví a víry pro živou rodinu
18:00 májová pobožnost
po 13.5. P. Marie Fatimské
út 14.5. Svátek sv. Matěje Senička 18:00 na úmysl dárce
18:30 májová pobožnost
st 15.5. Senice 18:00 za + Josefa a Hedviku Fišarovy, + syny a Boží požehnání pro jejich rodiny
18:30 májová pobožnost
čt 16.5. Svátek sv. Jana Nepomuckého Senička 18:00 za + Čestmíra Beneše, rodiče a za dar zdraví a ochranu P. Marie pro celou rodinu
18:30 májová pobožnost
17.5. Senice 18:00 za + Anežku Gargelovu, jejího + manžela, za dar víry a zdraví pro živou rodinu
18:30 májová pobožnost
so 18.5. Senice 20:00 svatodušní vigilie
ne 19.5. Slavnost Seslání Ducha Svatého Senice 08:00 za + Stanislava Polise, živou a + rodinu
18:00 májová pobožnost