Slavíme 12. neděli v mezidobí

Práce na kůru ještě nejsou zcela za námi, i když nová podlaha už je – s výjimkou zábradlí na schodišti – hotová. V tomto týdnu budeme pokračovat slibovanou stavbou lešení. Brigáda se koná ve čtvrtek 27. 6. od 8 hodin.

 

Zájemci o levné telefonování přes mobilní církevní síť mají ještě dnes možnost se přihlásit u otce Tomáše o souhlas faráře. Další příležitost k uzavření smlouvy bude dána koncem roku. Administrativní stránku věci má na starost Martin Obšel.

 

Individuální ceníky energií, které jste dostali domů spolu s volebními lístky do ekonomické rady, může – narozdíl od telefonních tarifů – využít kterákoli domácnost bez ohledu na její vztah k víře a církvi. Stačí kontaktovat kancelář společnosti Kristýn služebník se sídlem na biskupství v Olomouci (tel. 733 742 744).

 

Slib členů ekonomické rady proběhne příští neděli. Jisté je, že v ní bude opět působit paní Ludmila Grecmanová, která vyšla vítězně z hlasování farnosti. Podrobné výsledky volby najdete rozepsané na vývěsce.

 

Závěr školního roku přinese tento pátek mimořádnou dětskou mši svatou. Po ní bude na faře táborák. Zájemci z řad dětí i rodičů ať si s sebou vezmou něco k opečení na ohni. Otec Tomáš využívá svého práva a dává účastníkům výjimečně dispens na půst od masa. Pokud je to možné, prosí však zároveň o zbožnou účast na děkovné bohoslužbě.

 

Triduum modliteb matek, které jsme ohlašovali už před týdnem, bude vrcholit v Senici příští neděli odpoledne ve 14 hodin. Po skončení modliteb bude následovat agapé na sále. Prosíme o pomoc se zajištěním drobného občerstvení. Zájemci kontaktujte po mši svaté Ludmilu Štefanovou.

 

Dlouho očekávaný snímek nazvaný Cyril a Metoděj – Apoštolové slovanů se na obrazovkách ČT objeví poprvé už o následujícím víkendu. Bylo by dobré udělat na něj trochu reklamu mezi vašimi přáteli. Všechny čtyři díly postupně odvysílá u příležitosti letošního jubilea stanice ČT2, a to vždy v sobotu od 20 hodin.

 

Poutní autobusy mají dne 5. 7. slíben vjezd až do bezprostřední blízkosti velehradské baziliky. Spolu s naší farností se tam vypraví také dva poutníci italské národnosti, kteří požádali otce Tomáše o azyl, aby s naší místní církví mohli uctít spolupatrony Evropy. Při pohledu na poloprázdnou přihlašovací listinu pod kůrem začíná pan farář mít vážnou obavu, že si před nimi (ale i před českými pochybovači o hodnotě víry) trhneme ostudu. Těžko budou totiž věřit tomu, že 95% všech věřících se v den tak významného svátku nacházelo mimo domov, nebo mělo nepřekonatelné zdravotní překážky. Prosím vás, zvažte ještě jednou svoji účast. Mše svatá ve farním kostele v den slavnosti nebude.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 23.6. 12. neděle v mezidobí Senice 08:00 za farníky
po 24.6. Slavnost Narození sv. Jana Křtitele
út 25.6.
st 26.6. Senice 18:00 za + Josefa Laichmana a živou rodinu
18:40 večerní chvály (kostel)
čt 27.6. Senička 18:00 za farníky
28.6. sv. Ireneje Senice 17:30 tichá adorace
18:00 na poděkování za právě skončený školní rok
so 29.6. Slavnost sv. Petra a Pavla Senice 14:00 pohřební mše svatá za + paní Ludmilu Navrátilovou ze Senice na Hané
ne 30.6. 13. neděle v mezidobí Senice 08:00 za + Miloslavu Bartelovu, její živou rodinu a za dar víry