Slavíme 15. neděli v mezidobí

Dnes bychom chtěli využít přítomnosti otce Josefa Trtíka a poděkovat jeho prostřednictvím cholinské farnosti za ochotné zapůjčení lešení, které obepíná naši varhanní skříň.

 

Varhanní skříň byla na rozpadnutí, ale s pomocí truhlářských výsprav a odborné konzervace se ji v posledních týdnech podařilo zachránit. Nyní započalo několikaměsíční restaurování povrchu skříně. Tuto náročnou práci farnost zadala akademické malířce, paní Miroslavě Trizuljakové ze Seničky. Finančně nás přitom podpořilo Arcibiskupství olomoucké částkou 80.000,- Kč.

 

Mimořádná měsíční sbírka, která proběhne za týden, tj. o hodové neděli, poslouží jako zdroj financí pro další splátku firmě Kovast za zhotovení dřevěné podlahy pod varhanami. Otec Tomáš zároveň děkuje obětavým dárců z řad farníků, kteří se rozhodli věnovat na varhany větší částku a využít přitom zákonné možnosti snížení svého základu pro výpočet daně z příjmu.

 

Tradiční pouť tří farností na Svaté Vodě se uskuteční o první srpnové neděli odpoledne v 15 hodin.

 

Hodová slavnost sv. Maří Magdaleny vychází na příští neděli. Celebrantem mše svaté bude P. Petr Utíkal z Mezic, který v současné době působí v Drahotuších. Odpolední požehnání se letos nekoná.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 14.7. 15. neděle v mezidobí Senice 08:00 za farníky
po 15.7. sv. Bonaventury
út 16.7.
st 17.7.
čt 18.7.
19.7.
so 20.7.
ne 21.7. Slavnost sv. Maří Magdaleny Senice 08:00 za všechny dobrodince farního kostela v době náročné opravy varhan