Slavíme 19. neděli v mezidobí

Díky všem, kdo jste během minulého týdne podíleli na společných prosbách za déšť. Pán nám ukázal podivuhodným způsobem svou dobrotu a potvrdil význam modlitby. Otec Tomáš prosí, abychom v tom ještě pokračovali, dokud se země pořádně nenapije.

 

V úterý začíná letní tábor Aktivu. Dětem i vedoucím přejeme krásné dny plné radosti a cenných životních zkušeností. V rámci letošního tématu celotáborové hry na motivy Harryho Pottera půjde o  to, aby si děti uvědomily realitu působení zla a naučily se mu bránit.

 

Čtvrteční slavnost Nanebevzetí Panny Marie je doporučeným svátkem, který bychom podle možností měli slavit jako zasvěcený.

 

Příští neděli se koná sbírka na opravy. Ekonomická rada schválila návrh, aby se její výtěžek věnoval na kanalizační přípojku k faře. Ta by měla mít podle projektu celkovou délku asi 40 metrů a budeme ji budovat na přelomu srpna a září.

 

Pozvání na hlavní pouť do Choliny s přehledem nedělních bohoslužeb najdete vyvěšeno před kostelem.

 

Blíží se poslední z vrcholů letošního Roku Eucharistie, kterým je náš adorační den. Prostudejte si, prosím, časový rozpis na stolku pod kůrem a zařaďte svou účast na společné modlitbě do vlastního programu. Za vaše svědectví víry pan farář předem děkuje.

 

Jedním z naléhavých úmyslů (nejen) pro adorační den bude v následujících týdnech prosba o vedení Ducha Svatého při volbě nové pastorační rady. Vlastním volbám bude předcházet navrhování kandidátů. Podrobnější instrukce dostanete na konci prázdnin. Zatím se modleme.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 11.8. 19. neděle v mezidobí Senice 08:00 za farníky
po 12.8.
út 13.8.
st 14.8. sv. Maxmiliána M. Kolbeho Senička 18:00 na úmysl dárce
čt 15.8. Slavnost Nanebevzetí Panny Marie Senice 18:00 za + Zdeňka Dostála a manželku
16.8. Senice 18:00 za + Bohuslava Rozsypala a za duše v očistci
so 17.8.
ne 18.8. 20. neděle v mezidobí
sbírka na kanalizační přípojku k faře
Senice 08:00 za + Stanislava Štafu, jeho + sestru Annu, švagrovou Jarmilu a za dar zdraví a víry pro živou rodinu