Slavíme 21. neděli v mezidobí

Hody v Seničce jsou každoročně příležitostí ke společné modlitbě u kaple. Letos to platí dvojnásob kvůli adoračnímu dni naší farnosti. Eucharistický Ježíš vás očekává. Přijďte k němu vyprošovat si nejen požehnání, ale také světlo pro důležitá rozhodnutí a sílu k jejich uskutečnění.

 

Na adoraci můžete samozřejmě přijít kdykoliv během odpoledne bez ohledu na právě probíhající program. Přesto bude hezké, pokud přijdete v době určené přímo vám, a tak podpoříte ty, kdo přislíbili, že společnou modlitbu povedou.

 

Příští sobotu 7. září uzavřou v našem kostele svátostné manželství Jiří a Bronislava Kučerovi ze Senice na Hané. Jedná se o obřad, kterým se před Bohem zplatňuje jejich dosavadní jedenáctileté partnerství.

 

Nový rozvrh hodin náboženství už visí na farním webu. Prosíme ty, kdo snad ještě neodevzdali přihlášku, aby tak učinili co nejdříve. Rodiče dětí z první třídy k tomu budou vyzváni od jejich paní třídní učitelky.

 

Slibované svědectví mladých poutníků na setkání s papežem do Ria proběhne v rámci farní snídaně příští neděli po mši svaté na sále. Na besedě rádi uvidíme každého, kdo má zájem se něco dovědět o našich zkušenostech. Zvláštní  pozvání přesto patří hlavně mladým, kteří se s námi nemohli do Brazílie vypravit.

 

Návrhy kandidátů pro volby do pastorační rady shromažďujeme do 15. září. U vchodu vám k tomu dnes budou rozdány stručné pokyny s vysvětlením, jak postupovat. Prosím, pečlivě si je přečtěte a před vyplněním kandidátní listiny se pomodlete k Duchu Svatému. Své návrhy odevzávejte anonymně do krabice pod kůrem. Otec Tomáš děkuje.

 

Poslední poděkování patří všem, kdo se zasloužili o krásný průběh dnešní bohoslužby s díkůvzdáním za úrodu – zejména pak rodině Tobiášových. Ať Bůh – náš Pán – dál žehná polím a zahradám i každému či každé z vás, kteří na nich obětavě pracujete.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 25.8. 21. neděle v mezidobí Senice 08:00 na poděkování za úrodu s prosbou o dar moudrosti pro zemědělce
po 26.8. Slavnost sv. Andělů Strážných Senička 08:00 za farníky (hody)
Senice 15:30 adorační den (15:30 – 21:00)
út 27.8. sv. Moniky
st 28.8. sv. Augustina Senice 18:00 za + Víta a Jarmilu Pluskalovy, jejich rodiče a sourozence a za živou a + rodinu Navrátilovu
18:40 večerní chvály v kostele
čt 29.8. Umučení sv. Jana Křtitele Senička 18:00 na poděkování Pánu Bohu za dar společného života manželů Blažkových
30.8. Senice 17:30 tichá adorace
18:00 za + Svatopluka Kvapilíka, + Víta, Annu a Marii Rozsypalovy a za zdraví a víru pro celou rodinu
so 31.8.
ne 1.9. 22. neděle v mezidobí Senice 08:00 za farníky
09:00 svědectví o pouti do Ria (farní sál)