Slavíme 23. neděli v mezidobí

Tento týden začíná výuka náboženství. Žáci třetí až páté třídy mají hodinu ve středu po obědě. Prvňáci a druháci ve stejný čas ve čtvrtek. Druhý stupeň se sejde jako loni, tj. ve čtvrtek od 13:20.

 

Zahajovací oheň skautů vzplane v pátek odpoledne. Sraz všech členů oddílu i dalších zájemců o činnost ve skautu je u klubovny v Seničce v 16:30. Bližší informace ochotně podá kterýkoli z vedoucích.

 

Páteční bohoslužba ve farním kostele se kvůli skautskému ohni posouvá na 19 hodin.

 

Pouť děkanátu na Kalvárii u Jaroměřic proběhne o svátku Povýšení sv. Kříže. Toto poutní místo si letos připomíná výročí 300 let od svého založení. Mše svatá s arcibiskupem se koná v 17 hodin a její účastníci si mohou přinést k posvěcení nástěnný kříž. Doprava na místo je tentokrát individuální. Už v 16 hodin se můžete zapojit do křížové cesty jdoucí z vesnice pod kopcem, nebo do adorace přímo v poutním areálu.

 

Sbírku na opravy věnujeme příští neděli naposled na jiný účel než jsou varhany. Je totiž třeba doplatit kanalizační přípojku k faře, která náš rozpočet stála celkem asi 30.000,- Kč

 

Co se týká varhan, sledujte, prosím, velmi pečlivě nejbližší jednání zastupitelstva v Senici. Zastupitelé se totiž budou radit zda a kolik nám na dokončení restaurování mohou přispět z rozpočtu obce. Prosím, přijďte si toto jednání poslechnout do kinosálu na vlastní uši. V případě, že by se mělo zasedání konat v čase bohoslužeb, bude mše svatá operativně přesunuta na jindy. Svou přítomností na jednání musíme ukázat, že podporu obecní kasy nejen vítáme, ale skutečně ji nutně potřebujeme.

 

Ministranti se sejdou na své první schůzce příští neděli po mši svaté na faře.

 

Poslední týden nám zůstává pro vyjasnění představ o jménech kandidátů do pastorační rady. Nějaké prázdné listy k vyplnění leží ještě vzadu pod kůrem. Otec Tomáš nám ještě připomíná, že svoje návrhy by měl prezentovat každý z nás, kdo má více než 15 let. Na návrhu uveďte maximálně pět jmen, která doporučujete.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 8.9. 23. neděle v mezidobí Senice 08:00 za + Marianu Oklešťkovu, + dceru a jejího manžela s prosbou o Boží požehnání pro celou rodinu
po 9.9.
út 10.9.
st 11.9. Senice 18:00 za živou a + rodinu Sekaninovu a Štefanovu
18:40 večerní chvály (kostel)
čt 12.9. Senička 18:00 za + dceru a manžela
13.9. sv. Jana Zlatoústého Senice 18:30 tichá adorace
19:00 na úmysl dárce
so 14.9. Svátek Povýšení sv. Kříže Kalvárie 16:00 pobožnost křížové cesty
17:00 za posvěcení rodin a za duchovní povolání
ne 15.9. 24. neděle v mezidobí sbírka na kanalizaci Senice 08:00 za + Vlastimilu a Ludvíka Němcovy, za jejich rodiče a za živou rodinu