Slavíme 33. neděli v mezidobí

Pozvání na dnešní modlitbu za národ přijali do této chvíle starostové ze Senice na Hané, Náměště na Hané a z Loučan. Odpolední zastavení v kostele začne v 16 hodin. Jste srdečně zváni.

 

Závěrečná katecheze pro dospělé z cyklu Druhý vatikánský koncil – dar a úkol proběhne na faře v pátek večer od 19 hodin. Noční adorace za misie bude pak od 20:30 otevřená všem, kdo se k ní chtějí přidat.

 

U příležitosti zakončení Roku víry a Dne arcidiecéze zve otec arcibiskup Jan věřící ke společné bohoslužbě, která začne na dómě tuto sobotu v 10 hodin. Následně se otevřou brány různých církevních institucí s bohatým programem pro poutníky. Podrobnosti hledejte na farním webu.

 

Rok víry zakončíme také v naší farnosti slavnostním vyznáním příští neděli o slavnosti Ježíše Krista Krále. Zároveň přivítáme do rodiny další přírůstek. Svátost křtu totiž mezi námi přijme malý Jakub Obšel ze Senice. Dobrořečme Pánu.

 

Hodová mše svatá ve Vilémově bude letos výjiměčně až na svátek sv. Kateřiny Alexandrijské v pondělí 25. listopadu.

 

Svátostné manželství spolu hodlají uzavřít Terezie Hubáčková a Alois Obšel z Dubčan. Obřad se koná v Cholině, v sobotu 30. listopadu ve 13:30.

 

Poslední informace se týká důležitého dopisu. Do naší farnosti přišla zpráva, že sv. Mikuláš se svým doprovodem by chtěl letos navštěvovat naše děti přímo v jejich rodinách, a to ve čtvrtek 5. prosince po západu slunce. Rodiče, kteří mají o jeho návštěvu zájem, ať se zapíší do seznamu u pana kostelníka, abychom věděli, co máme milému Mikulášovi odepsat.

 

POŘAD BOHOSLUŽEB V NÁSLEDUJÍCÍM TÝDNU

den liturgická oslava místo čas úmysl mše svaté / poznámky
ne 17.11. 33. neděle v mezidobí  Senice 08:00 za + Františka a Boženu Dostálovy, jejich + syna s manželkou a za Boží ochranu pro živou rodinu
16:00 modlitba za národ
po 18.11.
út 19.11.
st 20.11. Senice 18:00 za Tomáše Valacha z farnosti Cetechovice
18:45 večerní chvály (fara)
čt 21.11. Zasvěcení Panny Marie v Jeruzalémě Senička 18:00 za ochranu života nenarozených dětí
22.11. sv. Cecílie Senice 17:30 tichá adorace
18:00 na poděkování za Boží pomoc a zahojení ran po úraze Šimonka Skopala
so 23.11. den arcidiecéze
ne 24.11. Slavnost Ježíše Krista Krále Senice 08:00 za + Annu Coufalovou, + manžela a za živou rodinu s prosbou o dar živé víry